BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.469,84

Başbakan ve “ıslaktan” işaretler

Başbakan’ın “Kaşıya kaşıya kendileri çıktı!” sözlerini de sıradan ele alınmış sözler olmadığını varsayarsak.

Adliyeye intikal etmiş iki  konudan  önemli işaretler var...

İşaretlerden biri Başbakan Erdoğan’dan öteki de,”Islak İmza” iddianamesinde, Bedrettin Dalan’la ilgili bölümden geldi!..

Bakınız bu işaretler nelerdir...

Başbakan Erdoğan, TGRT Haber Tv de gazetecilere açıklama yaparken ”Danıştay saldırısına” da değindi. Bu saldırının hangi odaklarca kullanıldığını anlatırken, şimdi ortaya çıkan gerçeklerden bahsetti. Hedefinde, Danıştay’a güvenlik kamerası kuran OYAK üzerinden Genelkurmay da vardı...

Sözünü ettiğimiz “işaret”ise şu sözlerindedir.

“O gün saldırdığınız iktidar partisine ne diyeceksiniz? Bizim kutsallarımıza, değerlerimize saldırdılar. Oralarla özdeş hale getirmeye çalıştılar. Halbuki kaşıya kaşıya attıkları manşetin altından kendileri çıkıyor..”

Bu sözlerin en ilginç bölümü  son cümle olan,” Halbuki kaşıya kaşıya attıkları  manşetin altından kendileri çıkıyor..” bölümüdür. Başbakan,”Danıştay Saldırısını” çok net olarak “Ergenekon çıktı” diye tanımlıyor.. Ve bu “Ergenekonun” ardında da”kaşıya kaşıya manşet atanlar” var diyor bir büyük medya grubunu işaret ediyor..

Başbakan, ”Arkadaşlarımız çalışıyor, gereği için.”diye ekliyor..

Öteki işarete geçelim...

“Islak imza” yargı önünde, birinci sanık Bedrettin Dalan.

Dalan’la ilgili satırlarda şunlar da var..

''Şüpheli Bedrettin Dalan'ın, 'Ergenekon silahlı terör örgütü'nün, iktidarda bulunan mevcut hükümeti ortadan kaldırmak amacıyla hazırladığı darbe planlarında, medya ve siyasetin yönlendirilmesi ile bazı üst düzey iş  adamlarının bu hususta ikna edilmesi görevini üstlendiği, bu amaçla, medya sahipleri ve iş adamları ile görüşmeler yaptığı...”

Öteki önemli işaret de buradadır.

Dalan’ın bir takım iş  adamları ve medya sahipleri ile, AK Parti’yi devirmek için  sıkı temaslarda bulunduğu ifade ediliyor. Dava sanıkları arasında, bu kapsamda bir kimlik yok. Ama iddianame de bu vurgu var.

Davanın ilerlemesinde belki de çok önemli  isimler gündeme gelirse sürpriz olmaz. Bu isimlerin gündeme gelmesi ile gelişmelerin nasıl olacağı da belki de devletin hesabı kitabı içerisindedir.

Başbakan’ın “Kaşıya kaşıya kendileri çıktı!” sözlerini de sıradan ele alınmış sözler olmadığını varsayarsak.

Ergenekon meselesinde bazı işaretler gelmiştir denebilir!..