BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,07
HABER /  GÜNCEL

Başbakan nefret suçundan tutuklanmalı!

MHP milletvekili Yusuf Halaçoğlu Başbakan Erdoğan'ın nefret suçundan tutuklanması gerektiğini iddia etti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı demoratikleşme paketini değerlendiren MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, nefret suçlarına ağır ceza verilmesine yönelik madde ile ilgili olarak, "Bu konuda Başbakan derhal tutuklanmalıdır. Zira, Gezi Parkı eylemlerinde 'yüzde 50’yi zor tutuyorum' diyerek nefret suçu işlemiştir" dedi

Yusuf Halaçoğlu, paketin demokrasi ile ilgisi olmadığını ve açıklanan maddelerin zaten uygulamada var olan konular olduğunu söyledi. Seçim sistemi ve siyasi partilere devlet yardımı ile ilgili olarak açıklanan bölümde net bir durumun olmadığını belirten Halaçoğlu şöyle konuştu:

"Seçim barajı yüzde 10 mu, 5 mi, 4 mü olsun? deniyor. Net bir durum yok. Anlaşılan, daha karar verememişler. O zaman tamamen kaldırın barajı. Demokratik temsil hakkı deniyorsa, 1 vekili olan siyasi partiye de, halkın oy verdiği beni temsil ediyor dediği diğer partilere de devlet desteği verilsin. Sadece bir bölgeye alt ya da üst adı altında özel bir uygulama yapmanın neresi demokrasi?"

'BAŞBAKAN NEFRET SUÇU İŞLEDİ, TUTUKLANMALI'

Başbakan'ın kişilerin dili, ırkı, rengi, cinsiyeti, siyasi düşüncesi, dini veya mezhebine yönelik suç işlenirse, cezanın artacağına yönelik açıklama yaptığını hatırlatan Halaçoğlu, şunları szöyledi:

"Bu konuda en açık suçları Başbakan'ın kendisi işlemiştir. Çünkü insanları her konuşmasında dil, din ve ırklarına göre ayırmıştır. Her konuşmasında Çerkez, Kürt, Laz diye toplumu bölmüştür. Etnik ayrımcılık yapmıştır. Şimdi, Başbakanın Gezi Parkı eylemlerinde 'yüzde 50’yi evde zor tutuyorum' söylemini bu paketin neresine koyacaksınız? Bu yöndeki açıklamalar, insanları kin ve nefrete sürüklemeye, ya da bölmeye yönelik değil mi? Bu nedenle kendisi bu yöndeki suçu işlediği için içeri atılmalıdır. Çünkü ülke insanlarına eşit davranmamıştır, ayrımcılık yapmıştır"

'Q, X, W HARFLERİ KLAVYEDE ZATEN VAR'

Q, X ve W harflerinin kullanımı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Halaçoğlu, "Bu harfler zaten klavyelerde var, kullanılıyor. Ama bu harflerin yer aldığı kelimeler Türkçe değil. Çünkü Türkçe’de bu harfler yok. Hiçbir kelimede bu harfleri bulamazsınız. Neyin üstünü örttünüz de bu uygulamayı hayata geçiriyorsunuz?" diye sordu.

Nevşehir Üniversitesi’nin adının Hacı Bektaşı Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesini de değerlendiren Halaçoğlu, "Alevi vatandaşımızın bundan kazancı nedir? Samimiyseniz, neden 3'üncü köprüye Yavuz Sultan Selim ismini verdiniz? Yavuz, İstanbul’la alakası olmayan bir padişah. O zaman oraya Hacı Bektaşı Veli adını verseydiniz. Allah aşkına bu isim değişikliği ile Alevi vatandaşlarımıza ne verdiler, açıklasınlar?" dedi.