BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan istifa etti

Cumhurbaşkanı Sezer'i ziyaret eden Erdoğan, çıkışta istifa ettiğini açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret eden Başbakan Erdoğan çıkışta hükümetin istifasını Çankaya Köşkü'ne sunduğunu açıkladı.

Taamüllere uygun olarak yeni dönemde kabine oluşturmak için istifalarını Cumhurbaşkanı Sezer'e sunduklarını belirten Erdoğan, yeni görev verilene kadar hükümetin çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. 

Erdoğan, "Bu durumun milletimize ve devletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Erdoğan, yeni cumhurbaşkanı adayıyla ilgili bir soru üzerine Abdullah Gül'ün iradesinin bu konuda kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

BAYKAL’LA GÖRÜŞTÜM
Başbakan Erdoğan bir soru üzerine, seçim sonuçlarının ardından CHP lideri Deniz Baykal ve DP lideri Mehmet Ağar ile telefonda görüştüğünü açıkladı.
     
Erdoğan, soruların bir soru üzerine CHP lideri Baykal’ı telefonla aradığını belirterek, “Sayın Baykal’ı ben telefonla aradım. Görüşmemiz seçimler üzerinden ülkemiz için demokrasimiz için milletimiz için hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Meclis oluştuğunda atacağımız adımlarla ilgili olarak CHP’yi ziyaret edeceğimi söyledim" dedi.

SEZER İSTİFAYI KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulan Bakanlar Kurulu'nun istifasını kabul ettiği açıklandı.