BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan İsrail'e seslendi

Başbakan Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ortak basın toplantısı düzenliyor

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Filistin davasına tam destek mesajı verdi ve İsrail'e 'ablukayı kaldır' çağrısında bulundu. Filistin lideri Abbas ise Kudüs'ün İsrail'in acımasız yerleşim birimleri tehdidi altında olduğunu söyledi.

Erdoğan tatil sonrası ilk kez kameraların karşısına geçti. İki lider Başbakanlık Konutu'nda ortak basın toplantısı düzenledi. 

ABLUKA KALDIRILSIN

Gazze'ye uygulanan ablukanın bir an önce kaldırılmasını bir kez daha yineleyen Erdoğan, Filistin'deki hükümet kurma çabalarına bundan sonra da katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Başbakan Erdoğan'a Filistin'e verdiği destekten ötürü teşekkür ederek başladığı konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi:

KARDEŞ VE SAMİMİ DOST OLDUNUZ

"Her zaman bize destek verdiniz Sayın başbakan. Zorluklara karşı koyduk. Kardeş ve samimi dost oldunuz. Uzlaşı yolunda devam etmekteyiz. Ülkemizi birliğini kurabilelim. Sizler bizim yanımızda yer alacaksınız. 

1967 SINIRLARINA DAYALI İKİ DEVLET

Filistin devletini tanımayanlar bir an önce bizi tanısınlar. 1967 sınırlarına dayalı iki devletin kabul edilmesi gerekiyor. Kudüs'e karşı acımasızca yerleşim birimleri saldırısı devam etmektedir. Biz onlarca Filistinli işadamının gelişini görmekteyiz. Halkınız büyük bir ekonomik gelişmeyi kaydetmektesiniz."