BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  DÜNYA

Başbakan Erdoğan Davosta

Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için Davos'ta bulunan Erdoğan, IMF Başkanı Rato ile görüştü.

Abone ol

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo De Rato, ''Türkiye ekonomisinin izlenen ekonomik politika ile son yıllarda çok başarılı bir performans gösterdiğini'' söyledi.
   
Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için Davos'ta bulunan Başbakan
Recep Tayyip Erdoğan, IMF Başkanı Rato ile görüştü. 
   
Başbakan Erdoğan'ın kaldığı Belvedere Oteli'nde yapılan görüşme
yaklaşık yarım saat sürdü.
   
Rato görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin son yıllarda çok başarılı bir performans gösterdiğini söyledi. 
   
Türkiye'nin borç stokunun 2001 yılında GSYİH'nin yüzde 90'ı oranındayken bugün yüzde 50'lere indiğini belirten Rato, ''Türkiye ekonomisi izlenen ekonomik program ile önemli başarılar elde etti.

Enflasyon oranı düştü. Faiz hadleri geriledi. Büyüme sağlandı ve işsizlikte azalma görüldü. Bütçe politikaları konusunda izlenen reform politikalarında da hükümet çok başarılı. Zor bir dönemde olmasına karşın Türkiye'ye güveniyoruz. Mutluyuz, çünkü Türkiye, kendi sorunlarını kendi çözdü. Türkiye'ye güveniyoruz, Türkiye'yi aydınlık günler bekliyor'' dedi. 
   
BAŞBAKAN İŞADAMLARIYLA GÖRÜŞTÜ- 
   
Başbakan Erdoğan, Rato ile görüşmesinden önce de Kongre Merkezi'nde Türkiye'de yatırım yapan ya da yapmayı düşünen bir grup Türk ve yabancı işadamı ile görüştü. 
   
Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.
   
Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Almanya Dışişleri Bakan Frank Walter Steinmeier ile görüşmesi, Alman bakanın Davos'a gelememesi nedeniyle iptal edildi.