BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.448,19
HABER /  GÜNCEL

Ölmemek için Erdoğan'ı bekliyorlar!

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'a konuk olan gazeteci yazar Aydın Engin, açlık grevleri için harekete geçen aydınların Başbakan'dan randevu istediklerini açıkladı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Cezaevlerinde binlerce tutuklu ve hükümlünün devam ettirdiği açlık grevlerinde çözüm için siyasetin farklı çizgilerinde yer alan aydınlar harekete geçti.

CNN Türk'te Medya Mahallesi'ne konuk olan gazeteci yazar Aydın Engin, aydınların Başbakan Erdoğan'dan randevu almak için çabaladığını, AK Parti'nin önde gelen bazı isimlerinin de aydınlar ile Başbakan'ın buluşması yardımcı olduğunu açıkladı. Engin, aydınların girişimine karşın henüz Başbakan'dan bir anıt alamadıklarını vurguladı. Engin, randevu talep eden isimler arasında Gencay Gürsoy, Hidayet Tuksal, Kezban Hatemi, Mehmet Bekaroğlu'nun olduğunu söyledi.

"Başbakan Bali'den döndüğünden beri kendisinden 10 dakikalık bir görüşme için randevu istiyorlar. AKP'nin tepelerinde yardımcı olmaya çalışan bazı üst düzey politikacılar da aldık alıyoruz bu randevuyu diyorlar. Mesela Gencay Gürsoy, Hidayet Tuksal, Kezban Hatemi, Mehmet Bekaroğlu var belki Mithat Sincar var... Şunu yapın bunu yapın değil. İki şey istiyoruz. Birincisi anadilde savunmayı bütün bakanlar imzaladı bunu meclisten hemen çıkartın. Bu birinci adım. İkinci ise Diyarbakır Baro Başkanı M. Emin Aktar saygın bir hukukçudur. KCK sanığı değildir. Dilerse yanına gelecek bir başka avukatla birlikte İmralı'ya gitsinler..."