BIST 10.224
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.386,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başbakan Danıştay'dan nefret ediyor!

CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, AK Parti zihniyetinin hukuka savaş ilan açtığını söyledi.

Abone ol

CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, AK Parti zihniyetinin "hukuka karşı mücadele verdiği"ni söyledi. Tekin, "AK Parti hukuku yok etmeye çalışıyor. Başbakan Danıştay'dan nefret ediyor. Bunu da saklamıyor" dedi.

CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, İstanbul'un Sancaktepe İlçesi'nde katıldığı referandum çalışmalarının ardından Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne geçti. Çerkezköy İlçe Örgütü'nün düzenlediği iftara katılan Tekin, esnafı ziyaret ederek referandumda ''Hayır'' oyu vermelerini istedi. Tekin ve arkadaşları daha sonra Kızılpınar Beldesi'ne geçti.

Yoğun bir kalabalığın karşıladığı CHP'li Tekin, Kızılpınar Meydanı'nda halka seslendi. "Bu bir anayasa değil, babayasa değişikliğidir" diyen Tekin, açık hava toplantısında şunları söyledi:

"AK Parti yönetimi CHP'nin yükselişini gördükçe gelecek kaygısı içine düştü. Anayasayı değiştirerek, gayrı meşru yollardan elde ettikleri servetlerinin hesabının sorulmasını engellemeye çalışıyorlar. Gayrı meşru yoldan elde edilmiş servetlerini garanti altına almak istiyorlar. Bu yüzden biz bu değişikliklere anayasa değil, babayasa değişikliği diyoruz. Babalar evlatları üzerinden edindikleri haksız mallları, serveti güvence altına alma peşindeler."

AK Parti zihniyetinin bu yüzden hukuktan nefret ettiğini de belirten Tekin, "Hukuku yok edemeyeceklerini görünce, kendilerine uygun bir hale getirme gayretine girdiler. Mahkemeleri yeni düzenlemeyle kendilerinin hesap vermeyeceği bir yapı haline getirme derdindeler'' dedi.

AK Parti'nin başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hukuktan nefret etiğini de dile getiren CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan Erdoğan, özellikle Danıştay'dan nefret ediyor. Çünkü Danıştay, yağmalamak istedikleri mal varlıklarımıza sahip çıkıyor. Yağmanın önünü kesiyor. AKP ise zenginliklerimizi yandaşlarına peşkeş çekmeye çalışıyor. Bu yüzden, anayasayı değiştirip Danıştay'ı, Yargıtay'ı etkisiz hale getirmek istiyorlar. Yerinde Denetim denilen uygulamayı kaldırıp denetimi olmayan icraatler gerçekleştirmeyi hedefliyorlar."

AK Parti'nin anayasa değişikliğinde "Evet'' çıkması için tüm gücüyle seferber olduğunu da belirten Tekin, "Ancak bunu başaramayacaklar" dedi. AK Parti'nin Türkiye'nin dört bir yanına "isimsiz - imzasız" "EVET" yazılı pankartlar ve afişler astırdığını da belirten Tekin, "Naylon faturadan sonra şimdi de naylon pankart çıktı" ifadesini kullandı. Tekin, "Bu afişleri pankartları kim asıyor, kim astırıyor belli değil. Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Adı sanı belli olmayan sahte plaftformların astırdığı bu pankartlarla halka baskı yapılıyor. 12 Eylül'de EVET çıkması için her türlü yol deneniyor" dedi.

AK Parti'nin Cumhuriyet'in tüm kazanımlarını yok etmek için son çare olarak anayasa değişikliğinden medet umduğunu da söyleyen Tekin, "Ancak Yiğitoğlan Kılıçdaroğlu ezberlerini bozuyor. CHP sandıktan hayır çıkartarak oyunlarını da bozacak" ifadesini kullandı.