BIST 9.462
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.498,31
HABER /  GÜNCEL

Başbakan CIA Başkanından bakın ne istedi!

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'ya kritik bir ziyarette bulunan CIA Direktörü Pompeo ile görüştü. Görüşmede en önemli başlık Gülen'in iadesi ve terörle mücadele oldu.

Abone ol

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği CIA Direktörü Pompeo’ya, Türkiye'nin FETÖ ile mücadeleye yönelik yaklaşımını ve bu çerçevede ABD yönetiminden beklentilerini aktardı.

Yıldırım, örgüt lideri Fethullah Gülen’in Türkiye'ye iade süreci dahil, örgütün ABD’deki yapılanması ile mücadele konusunda ABD’nin tüm ilgili makamlarından işbirliği talebini tekrarladı.

GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

Açıklamada "Görüşmede ABD'de yeni yönetim döneminde işbirliğine verdiğimiz önem vurgulanmış, gerek ikili gerek bölgesel çerçevede, terör ve organize suç başta olmak üzere istihbarat alanında yakın bir çalışma ilişkisi tesisi konusunda ortak yaklaşım paylaşılmıştır.

FETÖ'NÜN İADESİNİ İSTEDİ

Sayın Başbakanımız FETÖ ile mücadeleye yönelik yaklaşımımız ve bu çerçevede ABD yönetiminden beklentilerimizin altını çizmiş, örgüt lideri Fetullah Gülen'in ülkemize iade süreci dahil, sözkonusu terör örgütünün ABD'deki yapılanması ile mücadele konusunda ABD'nin tüm ilgili makamlarından işbirliği talebimiz tekrarlanmıştır" denildi.