BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.397,29
HABER /  DÜNYA

Başbakan bu milletin ocağına incir ağacı dikmiştir

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın 2 milyar 800 milyon fidan diktiklerini yönündeki açıklamasını, “24 saat uyumadan ağaç...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın 2 milyar 800 milyon fidan diktiklerini yönündeki açıklamasını, “24 saat uyumadan ağaç dikilse dakikada 500 ağaç dikilmesi gerekir. Bu ağaçları nereye diktiğini bilmiyoruz ama Başbakan bu milletin ocağına incir ağacı dikmiştir” sözleriyle değerlendirdi.
Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın yurda dönüşünde İstanbul ve Ankara’da Türk bayraklarıyla karşılanmasına değinen Vural, "Başbakan Erdoğan ve AKP bayrağa sarılmıştır. Düne kadar Türk bayrağını tahrik unsuru olarak gören, toplatan AKP şimdi bayrak metaforuyla bölücü politikalarının üstünü örtüp, kitleleri bu yönüyle kendine sevk ettirmeye çalışıyor. Şimdi emniyet araçlarına bayraklar astırıyor ve Türk bayrağı ile halkı karşı karşıya getiren pis bir oyun sergileniyor. Kur’an yapraklarını mızrakların ucuna takan, İslam dünyasına fitneyi sokan Muaviye zihniyetinden farkı var mı? ’Türk polisine yapılanların hesabını soracağız’ diyorsun. Yüzlerce polisimizi şehit eden PKK ile masa kurarak mı polisimizin hesabını soracaksın? Başbakan yardımcın ’Polis aşırı güç kullandı. Bu müdahale kabul edilemez’ diye halka karşı polisi hedef göstereceksin, polise de halkı hedef göstereceksin. Bu ne fitnedir? Sen hizbul- fitne Genel Başkanı mısın?" dedi.
Başbakan Erdoğan’ın, iktidarlarında 2 milyar 800 milyon fidan diktiklerini söylediğini anımsatan Vural, "Her 4 metrekareye 1 ağaç dikilse 195 milyon 750 bin, her 2 metrekareye bir ağaç dikilse 391 milyon 500 bin, her metrekareye 1 ağaç dikilse 783 milyon ağaç ediyor. Ne diyeyim? 24 saat uyumadan ağaç dikilse dakikada 500 ağaç dikilmesi gerekir. Çocuklarının dikili ağacını da herhalde işin içine katıyor. Bu ağaçları nereye diktiğini bilmiyoruz ama Başbakan bu milletin ocağına incir ağacı dikmiştir" dedi.
Başbakan Erdoğan’ın faiz lobisine ilişkin sözlerini de eleştiren Vural, Türk ekonomisinin yabancı sermayeyle işgal edildiğini, 10 yılda 333 milyar dolar cari açık verildiğini, milletin bankalara borçlandığını, faiz lobilerinin kazandığını, milletin kaybettiğini söyledi. Vural, "Hodri meydan bu söylediklerinde samimiysen, vatandaşı faizcilere yedirmemeye kararlıysan, sana bağlı kamu genel müdürlerini çağır, ’Vatandaşa yarından itibaren faizsiz kredi verin, bugüne kadar kredi kartlarından aldığınız faizleri geri verin, faizleri sıfırlayın’ talimatını ver" diye konuştu.
Borsanın da Başbakan Erdoğan’ın konuşmasıyla inip çıktığını belirten Vural, "Kim alıyor, kim satıyor bakmak lazım. Sen borsa spekülatörlerinin tetikçisi misin?" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, olaylarda sosyal medya kullanılmasıyla ilgili 20 IP tespit edildiğini açıkladığını kaydeden Vural, bu konunun yargıyı ilgilendirdiğini ve gizli olması gerektiğini söyledi. Vural, "Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye’yi izleme, dinleme, takip etme bakanlığına dönmüştür. Bunların elinde bu milletin haberleşme güvenliği yoktur" dedi.
Toplumu kutuplaştırmanın kimseye faydası olmadığını vurgulayan Vural, "Sayın Başbakan’a sesleniyorum; Ali kıran baş kesen gibi vatandaşı tehdit etme. Utanmadan, sıkılmadan vatandaşı vatandaşa kırdırıyorsun. Gerginlik ve kutuplaşma politikalarıyla bu ülkenin insanlarının birbirine düşman olmasından ne medet umuyorsun? Hepimizin huzuru kaçtı. Endişe var. AKP’ye oy verenin de vermeyenin de huzuru kalmadı" dedi.
(İHA)