BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.399,61
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de yaptığı konuşmada teröre destek veren ülkeleri eleştirerek toplu mücadele çağrısında bulundu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Kaya Thermal Otel'de, AK Parti İl Başkanlığının bayramlaşma töreninde konuştu.

Terörle mücadele konusunda Batı'yı eleştiren Başbakan, "Bu ateş sizi de yakacak. O esrar, kenevir sizin nesillerinizi yok etmek için, uyuşturucu müptelası yapmak için orada" dedi. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Gazi Mustafa Kemal'in bize işaret ettiği muhasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yürüyoruz.

Bayramlar dostluk demektir, huzurun doruğa ulaştığı müstesna günlerdir, öyle müstesna günlerdir ki bugünler de hep kardeşlik olur. Etrafımıza bir bakalım nerdydik nereye geldik. Göreve gelirken dedik ki 'Dostlukları arttıracağız, düşmanları çoğaltacağız'. Sorunlu olduğumuz mülkelerle bir bir sorunlarımızı hallediyoruz. Rusya'yla ve İsrail'le sorunlarımızı çözüyoruz. Gazze'deki insanlara Türkiye bayram sevincini yaşattı.

İÇERİDE VE DIŞARIDA DOSTLARIMIZI ARTTIRACAĞIZ

Hem içerde hem dışarda dostluklarımızı arttıracağız. 79 milyon vatan evkladını kardeş yapacağız. Asla ve asla birbirimize karşı öf bile demeyeceğiz. Bu ülke hepimize yeter. ''Bayram af günüdür, bayram hak menzile varış günüdür'' Abdurrahim Karakoç ne güzel söylemiş. Bu bayram kardeşliğin doruğa eriştiği müstena günlerdendi.

BU ATEŞ SİZİ DE YAKACAK

Geçen gün Lice'de bir operasyon yapıldı. 67 milyon kök kenevir, 40 ton esrar, 40-50 çalıntı araba ve bir cephanellik bulundu. Terör yandaşlarına göz kırpan batılı dostlarıma sesleniyorum. Bu ateş sizi de yakacak. Bu mücadeleye kayıtsız kalacağınıza, terör örgütlerine göz kırpacağınıza gelin bir olalım, insanlık görevimizi yerine getirelim. Bunların dini yok, kutsalı yok. Hiç günahı olmayan insanları gözlerini kırpmadan öldürdüler. Bunlar öldürme makineleri. Bunlar insanlıktan nasibini almamıştır. PKK'sı da YPG'si de hepsinin hesabı görülecek.

ENERJİMİZİ TÜKETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Türkiye'yi bölmeye, enerjimizi tüketmeye çalışanlar var. Asla ve asla başaramayacaklar. Terörü şehirlerden temizledik şimdi de kırsala iniyoruz. Şehitler diridir, ölü değildir. Şehitlerimiz bizim kalbimizin merkezindedir. Bu ay yıldızlı bayrak inmeden dalgalanıyorsa şehitlerin yüzü suyu hürmetinedir.

HİÇ KİMSE DEVLETLE BİLEK GÜREŞİ YAPAMAZ

9 milyar dolar kamu-özel ortaklığıyla yapılıyor. Bir yıllık Türkiye'nin gelirinin tutarından daha büyük bir proje. AK Parti yapar, laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyan bir partidir.  Paralel yamuldu. Hiç kimse devletle bilek güreşi yapamaz hepsinin defterini dürmek boynumuzun borcudur. 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü geliyor, 3. köprü geliyor. Geçmişine sahip çıkan, geçmişi yaklaştıran partidir.

TÜRKİYE'Yİ ENGELLEYEMEZLER

20 Aralık Marmaray'a kardeş geliyor. Avrasya Tüneli, 108 metre Avrasya Tüneli geliyor, dünyanın en büyük tüneli geliyor. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Geziciler tek tek sahaya indiler. Onlar Türkiye ayağa kalkmasın istiyorlar. Türkiye'yi engelleyemezler. Sağlıkta, turizmde, eğitimde aynı işçimize emeklimize şehit yakınımıza... bütün sektöre hayat veriyoruz.

MUHALEFETE ÇAĞRI: GELİN BAYRAMLAŞALIM

Dün bir bayram müjdesi verdik. Bu müjde herkese dokunuyor. Bizim üretmekten başka çaremiz yok. Daha fazla kişiye iş aş sağlayacağız.Yatırımcıya her türlü desteği vereceğiz. Bu ülkede iş yapmak istenlerin önüne turkuaz halı sereceğiz. İzmir'in yeri İstanbul'a yarışmaktır. Bayram kucaklaşmadır dedik. Bayram kırgınlıkları bitirmektir dedik. Bugün bayram muahlefete de çağrım var. Gelin bayramlaşalım. Ayrılıkları bir kenara bırakalım. Türkiye'nin geleceği için bir olalım