BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.396,73
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Bağdata gitmiyor!

Başbakan ve İçişleri Bakanı yarın Irak'ı ziyaret edecekti. Ancak ziyaret iptal edildi. Yarın daha önemli bir görevleri var;

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yarın Başbakanla birlikte Irak'ın Başkenti Bağdat'a yarın yapacağı ziyareti iptal ettiğini açıkladı.

Olayda şehitler verildiğini, olayın en acı boyutunun bu olduğunu ifade eden Atalay, şunları söyledi:

''Bizim için en acı boyutu bu olayın odur. 3 tane genç polisimizi şehit verdik, can verdik. Bizim en büyük üzüntümüz o. Yarın şehitlerimizin cenazelerini buradan memleketlerine uğurlayacağız. Burada bir tören yapacağız.

Nedim'i Rize'ye kendi iline göndereceğiz, Mehmet Önder'i Osmaniye Bahçe'ye göndereceğiz ve Erdal'ı da Çorum Ortaköy'e buradan yolcu edeceğiz. Kendi ailelerinin talepleri var kendi memleketlerinde defnedilmesi için.

BAŞBAKANLA BEN ZİYARETİMİZİ İPTAL EDİYORUM

Bizim biliyorsunuz yarın önemli bir ziyaretimiz vardı Bağdat ziyareti Başbakanımız ile ben ziyaretimi iptal ediyorum. Yarın şehitlerimizin uğurlanmasında burada birlikte olacağız. Hem de olayla ilgili çalışmalarımızı, değerlendirmelerimizi burada devam ettireceğiz.

Tabii en zor durum şehitlerimizin aileleriydi. Bugün sadece şehitlerimizden birinin ailesiyle görüşebildim ben, kardeşiyle yüz yüze görüşmemiz oldu. Diğerleriyle arkadaşlarımızın irtibatları sürüyor. Onlara başsağlığı diliyorum. Kolay bir şey değil. Allah sabır versin.

Ama şunu da söylüyorum; aileleri kadar biz hem bakanlık olarak hem tabi emniyet teşkilatı olarak, polis arkadaşları olarak üzgünüz. Ben buradaki bütün polis arkadaşlarımda bugün o büyük üzüntüyü gördüm. Yani biz aileleri kadar onlar için acı duyuyoruz.''

Bakan Atalay'ın açıklaması sırasında duygulandığı, sesinin titrediği ve gözlerinin dolduğu görüldü.