BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Başbakan Davutoğlu, İstanbul'da Japonya Başbakanı Abe ile Türk-Japon İş Forumu'nda konuştu. Davutoğlu, Paris'teki saldırıyla ilgili 'Fransa'yla terörle mücadelede omuz omuza olacağız' dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Türk-Japon İş Forumu, Paris'teki terör saldırılarında ölenler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. İki başbakan ayağa kalkarak terör saldırısında ölenler için saygı duruşunda bulundu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Terör insanlık suçudur. Fransa'yla birlikte bundan sonra da terörle mücadelede omuz omuza olacağımızı söylüyorum.

1 Kasım seçim sonrasında misafir ettiğim ilk mevkidaşımla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Sayın Shinzo Abe'nin dönemide Türk-Japon ilişkileri bir sıçrama gerçekleşmiştir. Stratejik ortaklık çalışmalarımız 2014'te başladı. Bu sürecin bir an önce sonlandırılması için çalışıyoruz.

"ANCAK BU YETMEZ"

Küresel ticaretin 2008'den bu yana en düşük seviyede gerçekleştiği bu dönemde ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştir.İki ülke arasındaki ticaret hacmi 3,6 milyar dolar civarındadır. Ancak bu yetmez. İki ülke arasında ekonomik ortaklık daha büyük hacme ulaşmalıdır. Ticaret hacminin ilk 3 yıl içinde 5 milyar dolar ve sonrasında 10 milyar dolara çıkması hedeflenmektedir.

"JAPONYA'NIN TÜRKİYE'YE YATIRIMLARINDA ARTIŞ OLDU"

Ticaret anlamında birbirimizi tamamlayan yönlerimizin ön plana çıkarılması gerekiyor. Son yıllarda Türkiye'ye yönelik Japon yatırımlarında büyük artış oldu. Japon yatırımları bugün itibariyle 1,7 milyar dolara ulaştı. Asya Pasifik bölgesine yönelik açılımımızda da Japonya'yı kilit ortak olarak görüyoruz. Altyapı projelerinde Japon dostlarımızla çalışmaktan çok memnun oluruz.Marmaray ve 3. Köprü, iki ülkenin birlikte yapabileceklerini dünyaya gösteren bir ölçüdür. Türkiye'nin mega projelerinde Japon yatırımcıları görmek istiyoruz.