BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,97
HABER /  GÜNCEL

Başarılı ve başarısız insanlar arasındaki 5 fark

ABD'de yaşam koçluğu yapan bir şirket Petra Coach başarılı ve başarısız insanlar arasındaki beş temel farkı sıraladı.

Abone ol

Modern dünyanın yeni mesleklerinden 'yaşam koçluğu' insanları iş ve özel hayatlarında başarıya yönlendiriyor.

ABD'de bu alanda hizmet veren şirketlerden Petra Coach, deneyimlerinden yol çıkarak başarılı ve başarısız insanlar arasındaki temel farkları sıraladı.

Değişime ayak uyduran başarılı olur

Bir insanın en çok zorlanabileceği konulardan biri değişimlere hızlıca ayak uydurmak. Değişen dünya ve teknoloji sayesinde değişimleri göğüsleyebilen ve onlara ayak uydurabilen insanların başarı şansı yükseliyor.

Başarılılar fikirleri, başarısızlar insanları konuşur

Başkalarıyla fikirlerini paylaşan insanlar başarıya yol alıyor demektir. Fikirler üzerine konuşmayan insanlarsa genel olarak diğer insanlardan bahsediyor. Dedikodu da başarının önündeki en büyük engellerden.

Hatalarla yüzleşmek başarıyı getirir

Özellikle iş dünyasında gerçekten başarılı liderler, yaptıkları hataların sorumluluklarını da göğüslemesini biliyor. Bunun tam tersi durumlardaysa başarısızlık için başkaları suçlanıyor.

Başkalarını yüceltmek sizi başarısız yapmaz

Her zaman bulunduğunuz ortamda parlayan kişi olmak zorunda değilsiniz. Başarılı insanlar başkalarının aynı şekilde yücelmesine yardım eder, başarısızlar ise her daim etrafı tarafından yüceltilmek ister.

Başkalarının başarısızlığını beklemek sizi başarıya götürmez

Bir grup içinde sadece kendi başarınız için çabalıyorsanız bu ne sizi başarılı kılar, ne de grubunuzu. Bu nedenle yanınızdaki insanların da eşit derecede başarılı olması gerekir ki sizin başarınızın da bir anlamı olabilsin.