BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.494,98
HABER /  MEDYA

Cemaatin kanalı Samanyolu'nda tuhaf olay

Samanyolu TV çalışanı itiraf etmiş! Tehdit edilerek bazı dosyaların çalışanların bilgisiyarına yüklenmesi istenmiş.

Abone ol

Seçim öncesinde ve sonrasında cemaate yönelik operasyon yapılacağı yönündeki iddialar konuşulurken cemaatin yayın organı olan Samanyolu grubu tarafından şaşırtan bir iddia ortaya atıldı.

İddiaya göre, hükümete yakın bazı gruplar, Samanyolu Yayın Grubu'ndaki bir çalışan ile işbirliği yaptı. Bu çalışanın itirafları sonucu olayın ortaya çıktığı söyleniyor. İddiaya göre bu kişi tehdit edildiğini ve bazı suç unsuru dosyaları Samanyolu çalışanlarının bilgisayarlarına zorla yüklediğini anlattı.

SAMANYOLU'NDAKİ TUHAF OLAY

Samanyolu Yayın Grubu çalışanı olan ve kumpasta kullanıldığı öne sürülen şahıs, televizyona itiraflarda bulundu. Anlattığına göre şunlar yaşanmış;

-"İlk olarak vatanseverliği ön planda tutarak iletişim kurdular. Ben de güvendim açıkçası onlara. Psikolojik beyin yıkama tarzında bir şey oldu."

-"İlk olarak Gizli Arşiv diye paylaşım platformuydu. İnternete Twitter'a girdiğimiz zaman zaten çeşitli adresleri de çıkıyor. 17 Aralık'tan sonra diyebilirim. Seçimler olmadan."

- "Twitter'da benim bir kurumda çalıştığım yazıyordu. Kuruma yönelik herhalde bir şey düşündüler. Belirli bir dosyalar vardı. İşim gereği dosyaları kurum bilgisayarımda tutuyordum. Bu kurumda çalıştığımı öğrendiklerinde kurumun bilgisayarından onlar da talep ettiler. Bir şeyler istediler benden."

-"Ben başta itiraz ettim. Yapamam gibisinden. Sonra da onlar GSM numarama kadar bilgilerimi benimle paylaştılar. Ben bilgileri görünce biraz duraksadım. Bizim böyle bir gücümüz var. Yani istediğimiz bilgileri elde ederiz. Benim de açıkçası birazcık gözüm korktu bu olaylardan sonra. Düşünsenize GSM numaranızı bulanlar kişisel bilgilerinizi de alıyor zaten. Ne yapmaz? Ondan sonra aktardım. Bunlar işimize yarayabilir gibi bir mesaj yollamışlardı. Herkesin bildiği belgelerdi. Haberleri yapılmış belgelerdi. Onların bir bölümünden bir kesit alacaklar zannettim ben."

- "Arkasından da bir dosyada değişiklik yapmışlar. Bir tane paragraf değişikliği . Bu dosyayı benim bilgisayarıma yolladılar. O gizli email üzerinden. dosyada da mailde de şöyle yazıyordu. Bunu haber muhabirlerden birisine atabilir misiniz? Bir bayanın bilgisayarına. O bayan muhtemelen haber yapmıştı. O haberi yapan bayanın bilgisayarına yerleştir gibilerinden yaptılar."

-"DEĞİŞTİRİLEN METİNDE ŞÖYLEYDİ; X OLARAK BENİM GÖRÜŞÜM PİRAMİT YAPISININ ÜST DÜZEYİNDEKİLERİ KORUMAMIZ İÇİN DİNİ ÖN PLANA DAHA FAZLA ÇIKARMALI ALT TABAKAMIZI KORUMALIYIZ. KOMPLOLARA DEVAM EDİLMELİ. YENİ SES KAYITLARI OLUŞTURMALIYIZ. AK PARTİ HÜKÜMETİ VE BAŞBAKAN GİTMELİDİR. DERHAL VE BİZZAT BU YAPILAMAZ İSE CEMAATİMİZ VE HOCAEFENDİMİZİN GERÇEK YÜZÜ AÇIĞA ÇIKACAKTIR. CEMAATİN İTİBARI DA KALMAYACAKTIR." GİBİSİNDEN BİR AHLAK DIŞI PARAGRAF EKLEMİŞLERDİ.