BIST 10.471
DOLAR 32,73
EURO 35,08
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL

Başarılı öğrenciler ödül

Kartal Belediyesi’nce, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen okullararası atletizm yarışmaları büyük mücadeleye sahne oldu

Abone ol

Yarışı kazananlara ödülleri Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde yapılan törenle Belediye Başkanı Arif Dağlar ve Başkan Yardımcıları tarafından verildi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen okullararası belediye başkanlığı koşusu, Tekel Fabrikasının önünden başlayıp Kartal Hükümet Konağı önüne kadar devam eden trafiğe kapalı yolda başarıyla yapıldı. Güzel havada geçen yarışmada Başkan Dağlar’ın başlama düdüğüyle start alan öğrenciler kıyasıya mücadele içinde koştular. Her türlü tedbirin alındığı 6 kategoride yapılan koşuya, Kartal’daki okullardan yaklaşık 300 öğrenci katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar’ın genç atletlere koşudan önce yaptığı konuşmada, atletizmin bütün sporların temeli olduğundan bahsetikten sonra, başlama düdüğünü çaldı, yapılan yarışlarda kıyasıya mücadeleler yaşandı. Adeta profesyonellere taş çıkartırcasına centilmence ve sportmenliğe yaraşır görüntülerin sergilendiği yarışların bitiminde ödüller, ilçe protokolü ve kalabalık bir topluluğun katıldığı törenle sahiplerine verildi. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ndeki ödül töreninde Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ve Başkan Yardımcıları dereceye giren genç atletlere ödüllerini bizzat verdiler. Ödül töreni sırasında başkan Dağlar yaptığı kısa konuşmada centilmence ve sportmence yarışarak ipi göğüsleyen ve yarının başarılı sporcuları olacağına inandığını söylediği gençleri kutlayıp başarılarının devamı dileğinde bulunurken, dereceye giremeyen gençleri de centilmence yarıştıkları için tebrik etti.

Başkan, başarılı olmanın, daha fazla çalışıp azimli ve kararlı davranmak ve yürekten istemekle sağlanabileceğini söyleyerek “Sevgili öğrenciler, sevgili sporcular! Sizler yalnız Kartal’ın değil, Türkiye’nin gururusunuz. Sizlerle iftihar ediyorum, sizlerin gelecekte de başarılarınıza yeni başarılar ekleyeceğinize yürekten inanıyorum. Kendinize hedefler koyun ve bu hedeflere ulaşmak için çok çalışın. Göreceksiniz ki, her alanda başarıya ulaşacaksınız” dedi. Konuşmanın ardından Başkan ve Yardımcıları alkışlar arasında dereceye girenlere, madalya, plaket ve teşekkür belgelerini verdiler.

Yarışmada 1000 metre Küçük Kızlar kategorisinde 1.Zümrüt Dolmacı(Emine Hasan Aytaçman İ.Ö.O), 2.Nesrin Kızıltoprak (Şeyh Şamil İ.Ö.O), 3.Kardelen Tok (Şeyh Şamil İ.Ö.O), 1200 metre Küçük Erkeklerde; 1.Atakan Tamtekin (Nihat Erim İ.Ö.O), 2.Oğuz Çakır (Şeyh Şamil İ.Ö.O), 3.Mutlu Sizgek ( Öğr. Selma Akay İ.Ö.O), Yıldız Kızlar 1500 metrede sırasıyla 1.Oya Tamtekin ( Nihat Erim İ.Ö.O), 2.Hasibe Can (Gürbüz Bora İ.Ö.O), 3.Şura Kösterelioğlu (Mehmet Hilmi Altay İ.Ö.O) ilk üç dereceyi paylaştılar. Yıldız Erkekler 1.Suat Buluntekin (Öğr.Selma Akay İ.Ö.O), 2.Nihat Kızıltaş (İhsan Bayrakçı İ.Ö.O), 3.Ufuk Özcan (İhsan Bayrakçı İ.Ö.O), Genç Kızlar 3000 metrede sırasıyla 1.Gülşah Türkoğlu (Semiha Şakir Anadolu Lisesi), 2.Perihan Kesici (Kartal İ.M.K.B Meslek Lisesi), 3.Melike Suna Başkan (Şehit Öğrt.H.Ağırman E. Meslek Lisesi), Genç Erkekler 5000 metrede 1.Aykut Taşdemir (Hacı Hatice Bayraktar Lisesi), 2.Hakan Yıldız (Hacı Hatice Bayraktar Lisesi), 3.Çetin Coşar (Hacı Hatice Bayraktar Lisesi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, İstanbul büyükşehir Belediyesinin İstanbul genelinde düzenleyeceği yarışmalarda Kartalı temsil edeceklerdir.

Yarışlar sonucunda tüm kategorilerde dereceye giren ilk 6 sporcuya eşofman, madalya ve Teşekkür Belgesi, ilk 3 dereceye girenlere spor ayakkabı ve plaket, ilk 3’e giren takımlara plaket, ayrıca Hakem heyetine ve tüm takım çalıştırıcısı öğretmenlere spor ayakkabı, katılan tüm sporcu öğrencilere de Teşekkür Belgesi verildi.