BIST 10.471
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.434,40
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Başarılı İHLliler yurtdışına

100 kadar İmam Hatipli, ÖNDER’de bir araya gelerek haksızlıklara isyan etti.

Abone ol

Tercihlerin sona ermesine sayılı günler kalırken Öğrenci Seçme Sınavı"nda dereceye giren 100 kadar İmam Hatipli, ÖNDER"de bir araya gelerek haksızlıklara isyan etti. Öğrenciler, “yeter artık katsayı haksızlığı son bulsun” derken, ÖNDER yetkilileri de yüksek puan almış öğrencilere yurt dışında eğitimlerini sürdürme imkânı sunacaklarını ifade ettiler.

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği(ÖNDER) önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. ÖSS"de dereceye giren başarılı öğrenciler ÖNDER Genel Merkezi"nde bir araya geldi. Tercihlerin yapılmasına sayılı günler kalırken ÖSS"de ilk bine giren 100 kadar öğrenci, toplu halde katsayı uygulamasına isyan etti.

Almış oldukları yüksek puanlara rağmen katsayı nedeniyle istedikleri fakültelere kayıt yaptıramayan öğrenciler, söz konusu engellerin bir an önce kaldırılması gerektiğini hatırlattılar. Bu haksızlıklar birçok mağduriyete yol açtığını vurgulayan başarılı öğrenciler, YÖK ve ÖSYM"nin çıkarmış olduğu engelleri yurt dışına gidip eğitimlerini orada sürdürmekle aştıklarını ifade ettiler.

İMAM HATİPLERE İLGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR
ÖNDER Yönetim Kurulu üyeleri, öğrencilerle tek tek ilgilenip tercihler konusunda rehberlik hizmeti sundular. Öğrencilerle yapılan toplantının ardından bir basın açıklaması yapıldı. Mezun oldukları okulları ve almış oldukları puanların yazılı olduğu pankartları ellerine alarak basın karşısına çıkan öğrenciler, halleriyle “yeter” dediler.

Bir basın açıklaması yapan İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Yusuf Ziyaeddin Sula, kurum olarak öğrencilere maddi ve manevi destek vermeye devam edeceklerini söyledi. İmam Hatip Liselerinin başarısına vurgu yapan ve OKS"de 16 bin öğrencinin Anadolu imam Hatip Lisesini tercih ettiğini ifade eden Sula, “İmam Hatip Liseleri hala gözde okullar. Milletimizin bu okullara ilgisi ve alakası artarak devam ediyor. Okulların milletin malı olduğu hiç kimsenin “ön” ya da “arka bahçesi” olmadığı açık şekilde ortaya çıkmıştır. Milletimize bu ilgisinden ve desteğinden dolayı huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyoruz” şeklinde konuştu.

ÇAĞDIŞI UYGULAMALARDAN VAZGEÇİLSİN
Türkiye"nin artık başarının cezalandırıldığı bir ülke olmaktan acilen çıkartılması gerektiğine vurgu yapan Yusuf Ziyaeddin Sula sözlerinİ şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimiz önemli başarılara imza attılar. Türkiye"de dereceye giren birçok öğrencimiz oldu. Bunlar bizim olduğu kadar bu ülkenin de gurur kaynakları. Şu anda burada bulunan öğrencilerimiz ÖSS"de önemli başarılara imza atmışlardır. İlk bine giren birçok öğrencimiz aramızda mevcut. ÖNDER bu yıldızların elinde tutmak amacıyla hizmetlerini sürdürüyor.

Sözel-1, Sayısal-1 ve Eşit Ağırlık-1"de 260 ham ve üzeri puan ile, Sözel-2, Sayısal-2 ve eşit Ağırlık-2"de 250 ham ve üzeri puan alanlara burs veriyoruz. Biz, zor zamanlarda imam Hatiplilerin yanında olduğumuzun bir göstergesi olarak öğrencilerimize çözümler üretmeye onların tıkanmış yollarını açmaya ve onlara bir ışık olmaya çalışıyoruz. Kurum olarak öğrencilerimize desteğimiz sürecek. Köklü çözüm ve çare ÖSYM"nin anlamsız engellerinin kalkmasıdır. Alternatif fırsatlar, yeni ufuklar yasakların sona ermesiyle daha anlamlı olacaktır.”

ÖĞRENCİ TEPKİLERİ
Toplantıya katılan Fatımetüzzehra Ulus da ÖSS Sözel ham puan Türkiye 8'incisi olduğunu, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünü istemesine rağmen buraya giremediğini, öğrenim hayatına özel bir üniversitede burslu olarak devam edeceğini anlattı ve ''Hakkımızın yenildiğini düşünüyoruz. Bu yapılan tamamen zulümdür'' diye konuştu.
ÖSS Sözel Ham Puan Türkiye 43'üncüsü olduğunu belirten Cumali Çelik de geçen yıl sınavda 350 puan, bu yıl 390 puan aldığını, ancak istediği bilgisayar mühendisliği bölümüne giremediğini söyledi. Iğdır İmam Hatip Lisesini bitirdiğini belirten Çelik, ''Çalıştığım için son 3 ayda sınava hazırlanabildim. Puanım İlahiyatı tutuyor. İstemediğim halde gideceğim herhalde'' dedi