BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,25
ALTIN 2.449,06
HABER /  POLİTİKA

Gürtunanın yol haritası

Turkuaz Hareketi lideri Ali Müfit Gürtuna, ülkenin her alanda kötüye gittiğini savundu

Abone ol

Turkuaz Hareketi lideri Ali Müfit Gürtuna, Türkiye'nin hem ekonomik hem de birçok alanda her geçen gün daha kötüye gittiğini ileri sürdü. Gürtuna, Rize Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de yapılması gereken öncelikli işin yönetim ve siyaset mantalitesini değiştirmek olduğunu belirterek, ''Türkiye'yi yeniden canlandıracak ve her alanda seferber edecek yol haritasını belirledik ve çalışmalarımıza başladık'' dedi.

Türkiye'de fakirliğin ve işsizliğin gittikçe büyüdüğünü ifade eden Gürtuna, ''Türkiye hem ekonomi hem de birçok alanda her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Fakirliğin gittikçe artması ve insanların imkanlarının gittikçe daralması, ekonomi kavramını ön plana çıkartıyor. Bütün ekonomideki olumsuz gelişmeler gelip kalbimizi vuruyor'' diye konuştu.

Gürtuna, çayın yöre halkı için önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Türkiye'ye yasa dışı yollardan 40 bin ton, gümrüklü olarak da 50 bin ton olmak üzere toplam 90 bin ton çay girmektedir. Bu rakamlar bilinen ve hesabı tutulan miktarlar. Bunun bir de bilinmeyen, hesabı tutulamayan kısmı var. Ülkemize başka yerlerden gelen çaylar, bizim üreticimizi zor duruma düşürmektedir. Hükümet 5 ay önce 2 dolar olan gümrük vergisini 1 dolara indirdi. Bu uygulama Türkiye'ye çay girişini daha da kolaylaştırdı. Artık ülkeye giren kaçak çay miktarı daha da artacak.''