BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,17
ALTIN 2.451,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başak Sayan'ın annesi de vekil adayı

Ünlü genç oyuncu Başak Sayan'ın eğitimci annesi Latife Sayan da milletvekili olmak için harekete geçti

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Haziran'da yapılacak genel seçimlerde ünlü genç oyuncu Başak Sayan'ın eğitimci annesi Latife Sayan da milletvekili adayı olmak için kolları sıvadı.


"Ailece sosyal demokratız" diyen Sayan, Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde daha demokratik, ekonomik zorlukların daha az olduğu ve insanların huzur içinde rahat nefes alarak yaşadığı bir ülke için aday olduğunu söyledi.

30 yıllık eğitimci olan Latife Sayan en son Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcılığı görevini sürdürüyordu. Sayan bürokratların istifası için tanınan sürede mesleğine veda ederek siyasete adım attı. Sayan'ın tercihi de Kılıçdaroğlu liderliğinde yeni bir döneme giren CHP oldu.

Kızı Başak Sayan'ın doğumuna birkaç gün kala 1977 yılında yapılan Ecevit mitingine  katıldığı günleri anımsayarak adaylık süreciyle ilgili bilgiler veren Latife Sayan yıllar süren eğitimciliğinin ardından neden siyasete atılmak istediğini anlattı.

ÇEVRESİ ÇOK İSTEDİ

Siyasete atılmasında arkadaşları ve yakınlarının telkinin etkili olduğunu anlatan Latife Sayan şunları söyledi:
"Kendime güveniyorum. Temiz, dürüst ve çalışkan bir bürokrat oldum. Çevrem çok istedi. Gençlerin isteği yine önemliydi benim için. Kılıçdaroğlu'ndan çok umutluyum. Tertemiz, pırıl pırıl bir bürokrat. Bilgili gözü kara, sözüne güvenilir iyi bir lider olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de işsizlik ekonomik sıkıntılar önemli sorunlar. Yine laiklik tehlikede. CHP'nin bu konulardaki politikaları çözüm önerileri doğru. İlk başka ekonomik zorlukların biraz daha aza indirgenmesi, halkın nefes alması, iç huzurun gelmesi benim de en büyük isteğim. Bunu yapacağına inandığım CHP'de politika yapıp katkı koymak istiyorum.

BAŞAK SAYAN'DAN TAM DESTEK

Latife Sayan kızı Başak Sayan'ın desteğini alıp almadığı sorusuna ise "Kızımdan tam destek görüyorum. Kızım "Çalışkansın her yerde bu çalışmanla öne çıkar katkı yaparsın diyerek bana destek oluyor" dedi.

Latife Sayan milletvekili adayı olarak siyasete giriyor ama parti içinde verilecek başka görevlere de hazır olduğunu açıkladı.