BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.483,93
HABER /  DÜNYA

Barzani'ye iki büyük Kürt grubundan son dakika şoku!

IRAK'ta 2 yıldır toplanamayan Kürdistan parlamentosu bu akşam toplanıyor. Saat 19.00'daki parlamento toplantısı öncesinde iki büyük Kürt grubu açıkladıkları kararları ile Mesud Barzani'ye son dakika golü attılar.

Abone ol

IRAK Bölgesel Kürt yönetimi parlamentou 2015 yılından beri kapalı bulunuyor. Barzani parlamentoyu toplayarak referandumu onaylatmak istiyordu.

Saat 19.00'daki toplantıya saatler kala iki Değişim Hareketi (Goran) ve Kürdistan İslami Topluluk Partisi (Komel) oturuma katılmayacaklarını açıkladı.

Kürdistan Parlamentosu, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu görüşmek üzere bu akşam toplanıyor. Parlamentoda gerçekleşecek oturum öncesi Goran ve Komel’in tavrı merakla bekleniyordu.

BİZ KATILMIYORUZ
Goran Hareketi Ulusal Konseyi, Goran grubunun Kürdistan Parlamentosu’nun bu akşam saat 19.00'da gerçekleşecek oturumuna katılmama kararı aldı. Goran Sözcüsü Şoreş “Goran Hareketi parlementerleri, parlamentonun bu akşam gerçekleşecek oturumuna katılmayacak. Bize göre bu oturum yasal prosedüre uygun değil’’ dedi.

PARLAMENTO 2015'TEN BERİ KAPALI
Kürdistan parlamentosu 2015 yılından beri kapalı. Bugün saat 19.00'da 2 yıl aradan sonra ilk kez parlamento toplanmış olacak. Daha önceki toplantı girişimleri 'yeterli sayı yok' denilerek hep iptal edilmişti. Kürdistan Parlamentosu'nun oturumunun gerçekleşmesi için salt çoğunluğun sağlanması gerekiyor. 20 Ağustos 2015’te gerçekleştirilen Kürdistan Parlamentosu’nun son toplantısında salt çoğunluk sağlanamamıştı.

Mesud Barzani referandum kararına siyasi kılıf bulmak için parlamentoya oylama yaptırmak istiyor.

Azledilen Kerkük Valisi Necmettin Kerim'den şok karşılık

Olay yaratacak 'Kerkük' iddiası! Kürtler savaşa hazırlanıyor