BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.454,44
HABER /  DÜNYA

Barzaninın Tahran temasları

Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani, resmi bir ziyaret için bulunduğu İran'daki temaslarına devam ediyor.

Abone ol Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani, resmi bir ziyaret için bulunduğu İran'daki temaslarına devam ediyor.

Dün başlayan ziyaretinde ilk olarak İran Dışişleri Bakanı Manuçer Mutteki ile bir araya gelen Barzani, daha sonra İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Said Celili ile görüştü.

Irak ve İran arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin ele alındığı görüşmelerde güvenlik ve terörle mücadele konuları da değerlendirildi. Terör örgütü PKK'nın İran'daki kolu PJAK'la mücadele konusunun da yapılan müzakerelerde öne çıktığı bildiriliyor.

Irak ve ABD arasında imzalanması planlanan güvenlik anlaşması da Barzani'nin temaslarında öne çıkan bir başka konu. Söz konusu anlaşmanın son taslağı olduğu söylenen metne Irak meclisindeki Kürt ittifakı listesinden başka destek veren grup şu ana kadar çıkmadı. Şii ve Sünni gruplar anlaşma metninde değişiklikler öngörüyor. İran'daki Şii gruplar üzerinde etkili olduğu bilinen İran ise anlaşmaya karşı çıkıyor.

Barzani'nin, yarın sona ereceği belirtilen ziyareti kapsamında İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından kabul edilmesi de bekleniyor.