BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.438,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bartın bu yatırımları dört gözle bekliyor

Bartınlı yatırımcılar, kentin ekonomik olarak kalkınması için liman, havaalanı ve organize sanayi bölgesi yatırımlarının hızlanmasını istedi.

Abone ol

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Bartın Limanı ile Organize Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi ime Zonguldak Havaalanının kullanılmasının Bartın'ın gelişimini hızlandıracağı kaydedildi.

TSO'da yapılan toplantıya Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Halil Çelen, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcıları Hüseyin Akmaz ve Erkan Eroğlu, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Saymanı Halil Balık, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerinden Halil Sami Karakaş ile Birol Dikyurt ve iş adamı Sabri Mesci de katıldı.

İmar planları hazırlanıyor

Bartın Valisi İsa Küçük'ün de bulunduğu toplantıda Bartın Organize ve Sanayi Bölgesi'nde yapılan çalışmalar ve Bartın'da yapılması planlanan düzenlemeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Yapılan görüşmede Bartın Organize ve Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi projesi kapsamında 1/25.000 ölçekli imar planı yapılacağı ve Çevre ve Orman Bakanlığı ile görüşmelerin devam edildiği konusunda bilgiler alan Bartın Valisi İsa Küçük, ayrıca OSB'ye gelecek olan yatırımcıların ihtiyaçlarının karşılanması adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan görüşme talep edilip ihtiyaçlar konusunda bilgilendirme toplantısının organize edilmesine karar verildi.

Kapasitenin altında çalışıyor

Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantının en önemli konuları arasında Bartın Limanı ve Zonguldak Saltukova Havaalanı'nın geliştirilmesi yer aldı. Bartın ve Karabük açısından önemli bir konuma sahip olan Bartın Limanı'nın daha aktif hale getirilmesi, ithalat ve ihracat kapasitesinin daha iyi kullanılması için yapılan çalışmalar hakkında görüşmelerin yapıldığı toplantıda, limanın Bartın ve Karabük açısından değerinin çok yüksek olduğu kanısına varıldı. Yüzde 50 kapasiteyle çalışan Bartın Limanı'nın, yapılan proje ve düzenlemelerle nasıl daha fazla verim alacağı görüşüldü. Zonguldak Havaalanı'nın daha aktifleştirilmesi ve Bartın halkının yolculuk konusunda ilgisini Zonguldak Havaalanı'na çekmek amacıyla tüm Bartın kurum ve kuruluşlarıyla nasıl destek olunacağı konusu da görüşüldü.