BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Barlas:Demirel, derin devleti öğrendi

Mehmet Barlas, Yavuz Donat ve Ergun Babahan, eski günleri andılar. Üçlünün sohbetinin konusu tecrübeydi. Barlas, Demirel'den yola çıkarak derin devleti açıkladı.

Abone ol

Mehmet Barlas, başlıklı yazısında tecrübenin siyasette en önemli unsur olduğuna değindi.

DEMİREL.

Yavuz Donat İstanbul'a gelmişti. Ergun Babahan'ın odasında oturup, birlikte yaşadığımız olayları ve ortak tanıdıkları konuşup, biraz nostaljik takıldık siyasete.
Donat'ın son olarak Süleyman Demirel'le yaptığı ve "Derin Devlet" kavramının da irdelendiği söyleşi de gündemimizdeydi.
Gerçekten de sade siyasette değil, her meslekte "Bilgi" kadar "Tecrübe"de çok önemli. Süleyman Demirel'in de Turgut Özal'ın da çevreleri, "Bilgi" ve "Tecrübe"nin dengelendiği kadrolarla doluydu. Ayrıca bu iki lider toplumun hemen her kesiminden insanlarla diyalog içindeydiler.
Türkiye'nin talihsizliği, son dönemde Özal ile Demirel'in birbirleriyle diyalog ve dayanışma içinde olamamalarıydı. 1991 sonrasında Özal Cumhurbaşkanı, Demirel de Başbakanken, bu ikili eskisi gibi birlikte olabilseler, doğacak sinerji sonucu Türkiye bugün bambaşka bir yerde olabilirdi.
Netice-i kelam, şimdiki iktidarın sahipleri başta Demirel olmak üzere deneyimli ve birikimli kadrolarla diyalog içinde olmalılar.
Mesela Demirel'in iki kez Derin Devlet tarafından devrilerek "Derin Devlet"in ne olduğunu öğrendiğini hiç unutmamalılar.

YAZI:Mehmet BARLAS
SABAH