BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Barlas Bir'e karşı Tatlıses'i savundu

Ali Atıf Bir İbrahim Tatlıses'e yüklenmişti yazısında. Bugün de Mehmet Barlas Tatlıses'e sahip çıktı köşesinde. İşte Barlas'ın yazısı ve detayları;

Abone ol

Türkücü Tatlıses köşe yazarı olduğu günden itibaren çok eleşti aldı. Eleştirenlerden bir tanesi de Hürriyet Gazetesi yazarlarından Ali Atıf Bir'di. Bir, köşesinde Tatlıses'e "100 kelimeden öteye gidemeyen" tanımlamasını yapmıştı. Bugün de Mehmet Barlas, "Türkçesi değil kebab bilgisi kıt olur" başlıklı yazısında Tatlıses'e sahip çıktı. Bakalım Tatlıses'in yazarlığı ile ilgili polemikler ne zaman son bulacak. Bekleyip göreceğiz..

Yazı: Mehmet Barlas


Türkçe'si değil kebap bilgisi kıt olabilir..

TATLISES.

Bu İbrahim Tatlıses'in başı dertten kurtulmayacak. Kebap ve lahmacun işine girdi ve kebapçıları kızdırdı. İnşaat işi yetmezmiş gibi otelciliğe de başladı. Müzik piyasasında da zaten yeterli miktarda rakibi var. Bir de "Bugün" gazetesinde köşe yazarlığına başlamasın mı?
Dünkü Hürriyet'te Ali Atıf Bir, şöyle yazmıştı:
- Tatlıses'in 'yazarlığına' gelince. Şaka gibi. Ciddiye almam mümkün değil. Konuşurken yaklaşık 100 sözcükten öteye gidemeyen Tatlıses'in 'Ahkam-ı Kamil' deyimini bildiğine inanmamı beklemeyin. 'Kadınlarımız' yazısını da ıkına sıkıla 'birine' 'dikte' ettirerek yazdırdığı çok belli.
Sayın Bir'in unuttuğu bir şey var. Bendeki Tatlıses disklerini gözden geçirdim. İbrahim Tatlıses'in hem sözlerini yazdığı, hem de bestelerini yaptığı "Haydi Söyle", "Bebeğim", "Allah Allah", "Aramam", "Deryalım" gibi parçalardaki kelime sayısı bile 100'den fazla. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Fırat dizisinin senaryosu da (Türkünün bestesi ve güftesi değil) Tatlıses'indi.
Ali Atıf Bir "İbrahim Tatlıses patlıcan kebabından başka kebap bilmiyor" deseydi onu haklı bulabilirdim yani.