BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Barışa daha çok ihtiyaç var

1 Eylül Dünya Barış Günü kavgalara son vermek, barışmak için bir şans günü olsun...

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Savaşlar, silahlanma yarışı, hiç durmayan kan, bitmeyen cinayet haberleri, kavgalar, siyasilerin sert üslubu…. Ama bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Bütün kavgalara son vermek, barışmak için bir şans günü.


Barış Derneği, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir bildiri yayınladı. “Barış uğruna mücadele etmek için artık daha fazla nedenimiz var” denilen bildiride hükümetin Kürt sorununu çözmek için başlattığı Demokratik açılımın başarılı olması için yapılması gerekenler sıralandı. Barış Derneği’nin Kürt sorununun çözümü, akan kanın durması için önerileri şöyle:

“Ülkemizin tarihsel sonuçları olacak bir yıkıma, bir Türk-Kürt çatışmasına gitmemesini önemsiyoruz. Bu nedenle genel af çıkarılmalı, PKK silah bırakmalı, eş zamanlı olarak TSK operasyonları durdurulmalı, DTP hakkındaki kapatma davası reddedilmeli, koruculuk sistemi lağvedilmeli, militarizm ve şovenizmi körükleyen her türlü yayına ilişkin yargı süreci başlatılmalı, kontrgerilla örgütleri tarafından gerçekleştirildiği belli faili meçhul cinayetler ve katliamlar yeniden kovuşturulmalı, gerçekler açığa çıkarılmalı.”