BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.429,28
HABER /  SPOR

Barcelona yeni yıla kötü başladı

Geçtiğimiz sezonki başarısını bu sene de devam ettirmek isteyen Barcelona, yeni yıla kötü girdi.

Abone ol

İlk yarıda gol sesi çıkmadı Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Sevilla oldu. 3. dakikada Romaric'in kafa vuruşu Barcelona kalecisi Pinto'da kaldı.

İlerleyen dakikalarda oyuna ağırlığını koyan Barça, Ibrahimovic ve Henry ile etkili olmaya başladı. 28. dakikada çok müsait bir pozisyonda topla buluşan Ibra'nın kafa vuruşu, ağlarla buluşmadı. Kalan dakikalarda da gol sesi çıkmayınca, ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

Barça salladı ama deviremedi İlk yarının sonlarına doğru artan Barcelona baskısı ikinci yarıda da devam etti. Oyunu Sevilla sahasına yıkan Guardiola'nın öğrencileri, gol için ataklarını sıklaştırdılar. 52. dakikada Ibrahimovic'in vuruşunda mükemmel bir kurtarış yapan Palop, 60. dakikada da Messi'ye geçit vermedi. Ancak bitmek bilmeyen Barça baskısı 64. dakikada sonuç verdi.

Ceza sahasına girerken sert bir vuruş yapan Xavi, Palop'u avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da baskısını sürdüren Barcelona, Messi ile yakaladığı önemli fırsatları değerlendiremedi. 76. dakikada ani gelişen Sevilla atağında ise Puyol, %100'lük gol pozisyonunu engelleyerek takımının tur ümidini sürdürdü. Ancak kalan dakikalarda Katalan ekibinin çabaları sonuç vermedi ve 1-0 mağlup olmasına rağmen bir üst tura çıkan taraf Sevilla oldu.

Getafe çok rahat Aynı saatte başlayan bir diğer Kral Kupası karşılaşmasında ise Getafe, ilk maçta 2-1 mağlup olduğu Malaga'yı 5-1 yenerek bir üst tura yükseldi.

Kaynak: Goal.com