BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Barcelona-Milan: 2-0'ın rövanş skoru 4-0

Şampiyonlar Ligi eşleşmesinin ilk ayağında 2-0 yenilen Barcelona, AC Milan'ı evinde 4-0 yenerek çeyrek finale çıkmayı başardı.

Abone ol

Barcelona ve yıldız oyuncusu Lionel Messi, tarihi bir başarıya daha imza atarak, Şampiyonlar Ligi eşleşmesinin rövanş maçında AC Milan'ı 4-0 yendi.

Nou Camp Stadı'ndaki maçın ilk yarısına, Arjantinli futbolcu Messi damgasını vurdu. Messi'nin 6. ve 29. dakikalardaki golleriyle ilk yarı, ev sahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda sahneye, uzun süren sakatlıktan sonra forma giyen golcü David Villa çıktı ve 55. dakikada Barcelona üçüncü golü buldu.

AC Milan'ın gol arayışlarını etkisizleştirmeyi başaran Barcelona, son golünü Jordi Alba'nın ayağından uzatma dakikalarında kaydetti.

Böylece Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde, Galatasaray'ın muhtemel yedi rakibi arasına girdi.

Milan teknik direktörü Massimiliano Allegri; Messi, Xavi ve Iniesta gibi oyunculara sahip olan Barcelona'nın "dünyanın en iyi takımı" olduğunu belirterek, rakiplerinin galibiyeti hak ettiğini vurguladı.

Allegri, buna rağmen, M'Baye Niang'ın 38. dakikadaki gol girişiminde top birkaç santimetre farklı yere gitse "farklı bir oyun hakkında konuşacaklarını" sözlerine ekledi. Fakat bu şutun hemen ardından Messi, takımını 2-0 öne geçiren golü attı.

3-0 geriye düştükten sonra da gol arayışını sürdürdüklerini belirten Allegri, "Milan bu gece ilk ayaktan daha kötü oynadı ve ilk yarım saat oynamamıza izin vermediler" diye konuştu.

Barcelona yine tarihe geçti

Ligde ezeli rakibi Real Madrid'e yenilen ve Kral Kupası'ndan elenen Barcelona için bu maç çok önemliydi. Çünkü takımın "bir döneminin geride kaldığı" yorumları yapılmaya başlanmıştı.

Kanser tedavisi gören Menajer Tito Vilanova'nın yerine takımı idare eden yardımcı teknik direktör Jordi Roura, "Messi'den şüphe eden herkes bugün Messi futbolun nasıl oynanacağı dersini verdi. O, harika oyuncularla çevrelenmiş olağanüstü biri" dedi.

Yapılan yorumlarda, Roura'nın Villa'yı öne sürerek Messi'ye boş alan yaratması takdir topluyor.

2011 sonunda bacağı kırılan 31 yaşındaki Villa, "Böyle günlerde kötü olanları unutuyorsunuz. Bugünü düşünmeyi tercih ederim. Hak ettiğimiz bir şeydi ve şimdi geleceği düşünmeliyiz" ifadelerini kullandı. Villa, çeyrek finaldeki rakipleri hakkında endişe etmediğini de sözlerine ekledi.

Barcelona'nın yıldızlarından Xavi de, son dört sezonda üç İspanyol ligi, iki Şampiyonlar Ligi ve iki Kral Kupası kaldırdıktan sonra, böyle tarihi bir başarıya imza attıklarına dikkat çekti.

Daha önce hiçbir takım, Şampiyonlar Ligi'nde 2-0 geriye düştüğü bir eşleşmede üst tura çıkmayı başaramamıştı.