BIST 10.162
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.393,20
HABER /  GÜNCEL

8 Türk'ün cenazesi İstanbul'da

Almanya'daki yangında can veren 8 Türk'ün cenazesi İstanbul'a ulaştı

Abone ol

Almanya 'nın Backnang kentinde hafta sonunda meydana gelen yangında hayatını kaybeden yedisi çocuk 8 Türk ’ün cenaze leri düzenlenen törenden sonra bugün saat 17.45’de Stutgart’tan İstanbul ’a getirildi.

Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ' ın da katıldığı törenin ardından cenazelerin önce memleketleri olan Afyon’a götürüleceği bildirildi. Ancak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tören sırasında cenazelerin Adli Tıp ’ta otopsi yapılması için önce İstanbul’a, işlem bittikten sonra da Afyon’a götürüleceğini açıkladı.

THY ’den kiralanan TK-3868 sefer sayılı özel uçakla hayatlarını kaybeden Soykan ailesinden Nazlı Özkan Soykan (40) Yılmaz (14), Abdulkadir (8) İzzet (7) Yasin (6) Ahmet (3) ve Murat ( 6 ay)’ ın cenazeleri uçak altına getirilen cenaze nakil araçlarıyla Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

AFYON'A GÖTÜRÜLECEKLER

Cenazeleri ve tören için Almanya’ya giden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile yangından yaralı olarak kurtulan baba İbrahım Soykan ve aile yakınlarını Atatürk Havalimanı’nda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve diğer yetkililer karşıladı.

Cenaze yakınları ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile diğer ilgililer aynı uçakla Ankara’ya devam etti. Ailenin Ankara’dan kara yolu ile Afyon’a gideceği öğrenildi. Cenazelerin de otopsi tamamlandıktan sonra özel bir uçakla yarın Afyon’a götürüleceği bildirildi.

Bu arada apronda görev yapan Havalimanı muhabirlerinin de bir otobüs içinde tutulup dışarıya çıkartılmadan ancak pencerelerden fotoğraf ve görüntü çekmelerine izin verildi.