BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Baransu'dan Öcalan'a sert tepki

Öcalan'ın görüşme tutanaklarına yansıyan iki gazetecinin kontrgerilla elemanı olduğu iddialarına Baransu'dan sert tepki.

Abone ol

Gündeme bomba gibi düşen Abdullah Öcalan'ın İmralı görüşmelerinde söylediklerine ilişkin tutanaklara gazetecilerden tepki geldi. 

Milliyet gazetesinden Namık Durukan’ın bugün ortaya çıkardığı BDP’li vekillerle Abdullah Öcalan’ın görüşmelerindeki iki gazeteci hakkında söylenenler tepkiyle karşılandı. 

Mehmet Baransu Twitter'dan bu söylenenlerin kendilerine 28 Şubat'ta yapılan tarzda bir andıç yöntemi olduğunu kendilerinin MİT, Hakan Fidan ve Öcalan tarafından hedefe konduklarının altını çizdi.

0.20130228153052.jpg

Baransu, arkalarında büyük kontragerilla gücünün olduğu iddialarına "Be Allahsızlar, siz Allah'ı unuttunuz ama arkamda tek güvendiğim Rabbim var" diyerek tepki gösterdi.

Baransu MİT'in İsrail'in MOSSAD'ın elinde oyuncak olduğunu söyleyerek tek milli kurumun MİT olduğu söylemine karşı çıktı. MİT'in milli kalmasını da Öcalan'ın sağladığı iddiaları için "AK Parti ve Fidancığının geldiği nokta" dedi.

ÖCALAN'IN İDDİALARI

Basına yansıyan tutanaklarda Öcalan Mehmet Baransu ve Emre Uslu'nun kontrgerilla elamanı olduğunu iddia ediyor.

Öcalan’ın konuşmasında iki agzeteci için ‘kontrgerilla’ oldukları imasında bulunduğu kısımlar şöyle:

“(…) Fethullah Gülen ABD’de yaşıyor. 120 devlette okul açmış, para nereden. Florida kontrgerillanın eski merkezidir, Türkeş ve Latin Amerika’daki kontrgerilla, orada yetiştirildi. Yeni merkez ise Utah’tadır. Emre Uslu vs. orada eğitildi. Sağda ve solda örgütleri kontrgerilla ele geçirdi.(…)

(…) Türkiye’de 3 koldan paralel devlet çalışması var. Bu ilişkileri sabote edilmeye başladı. Sıradan lobiler değil. ABD’de Yahudi, Ermeni ve Rum lobileri stratejik ve taktik müdahale ediyorlar. Her 3’ü de Anadolu çıkışlıdır. Sözde bir hükümet var, sözde bir parlamento var. CHP ve MHP paralel devletin izdüşümleridir, basit aletleridir; AKP ’ye de, medya ve işadamlarına da sızmışlar. Sadece MİT kalmış, hedeflenen bizim geliştirdiğimiz diyalogdur. MİT Müsteşarı düşürülmek isteniyor. Emre Uslu, Mehmet Baransu MİT’i hedef aldılar. Arkalarında devasa bir güç var.(…)”

screen-shot-2013-02-28-at-1.35.48-pm.png 


Emre Uslu da şu tweetleriyle tepkisini gösterdi: 

- Abdullah Öcalan MIT'in pis işlerini yapmaya başlamış. MIT adına bizi hedef gösteriyor şimdi de...

- Milliyetteki haber doğruysa Abdullah Öcalan'ı mahkemeye vereceğim. Iddiasını ispatlama hakkı vereceğim ona. Lidermisin MUFTERI mi karar ver?

- Abdullah Öcalan PKK liderliğini bırakmış MIT'in tetikçiliğine başlamış. MIT' milli kuruluş MIT'ten iyisi yok diye başlamış. Görün Kürtler...

- Belki de başından beri öyleydi. MIT'i eleştiren kim varsa karşısında Abdullah Öcalan'ı buldu. Bu gün bizi hedef gösterdiği gibi..