BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Baranı vuran polis konuştu

İzmir'de ensesinden vurulan Baran'a ateş eden polis ilk kez konuştu.

Abone ol

İzmirli Baran Tursun’un, dur ihtarına uymadığı için polis kurşunuyla vurulduğu gece, jipini takip eden tam 6 ekip otosu vardı. Ama sadece bir polis memuru tutuklandı; o da, “Araba üstüme gelince kendimi yere attım. Elimdeki silah bir kez kazayla patladı” diye ifade verdi. Oysa, yine polisin incelemesinde arabada 3 kurşun deliği saptandı. Dördüncü kurşun ise, bugün hayatını kaybedenTursun’un ensesinden çıktı

İzmir Karşıyaka’da, kurduğu müteahhitlik şirketini arkadaşlarıyla kutlamak isteyen 20 yaşındaki Baran Tursun, eğlence dönüşünde polis kontrolünü görünce gaza yüklendi. Çünkü, daha önce alkollü yakalanmış ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konulmuştu. Bir kez daha yakalanırsa, arabanın bağlanacağını ve babasının kızacağını düşünüyordu. Ancak, bu kaçış ve kovalamava ensesine saplanan polis kurşunuyla son buldu. Baran Tursun bugün hayatını kaybetti.

Polisin telsiz konuşmalarına göre; o gece Tursun’un 35 AL 9207 plakalı jipini kovalayan tam 6 tane ekip aracı vardı. Fakat, Tursun’u hedef alan kurşunla ilgili olarak sadece polis memuru O.A. tutuklandı.

SİLAHIM KAZAYLA PATLADI

O da, ifadesinde kazayla tek el ateş ettiğini belirterek, “Plakası önceden verilen aracı gördüğümüzde, önüne çıkıp dur ihtarı yaptık. Tedbir amaçlı olarak, silahımızı kılıfından çıkarmıştık ve elimizde tutuyorduk. Sürücü aracı hızla üzerimize sürdü. Kendimi sağa doğru atarken yere düştüm ve elimdeki silah bir anda ateş aldı. Jipe kasıtlı olarak ateş etmedim. Olay tamamen kaza” diye konuştu.

İSABET EDEN DÖRT ATIŞ

Fakat, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün 4 gün süren incelemesinin ardından baba Mehmet Tursun’a teslim edilen jip, bu ifadeyi çürütüyordu. Arka camı tamamen kırıktı. Polis, ön konsolda ve ön camda 3 tane kurşun deliği işaretlemişti. Yani araca hem arkadan hem de önden ateş edilmiş, kurşunlardan üçü arabaya, biri de Baran Tursun’un ensesine saplanmıştı. Zaten, Baran Tursun, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldüğünde tutulan ve Hastane Polisi M.İhsan Özler ile nöbetçi doktor Özgür Devrim tarafından imzalanan ilk tutanakta da mermi çekirdeğinin hâlâ ensesinde olduğu belirtiliyordu.

ÖNDEN GELENDEN KAÇARKEN ARKADAN ATILANLA VURULDU

Baran Tursun’un jipindeki kurşun delikleri ve arka camın da parçalanmış olması hem arkadan hem de önden atış edildiği izlenimini doğuruyor. Tursun’un oturduğu koltuğun, baş yaslanan kısmı parçalanmamış. Bu nedenle, Tursun’un önden gelen kurşunlardan kaçarken sağa yattığı, bu sırada arkadan gelen kurşunun ensesine saplandığı görüşü ağırlık kazanıyor.

BARAN'IN SON 6 DAKİKASI

Baran Tursun’un vurulmasıyla sonuçlanan takip, 25 Kasım’da, sabah saat 03.13 ile 03.19 arasında polis telsizinden geçen konuşmalara da yansıdı. Tursun’u yakalamaya çalışan ekipler birbirleriyle haberleşirken şu diyaloglar yaşandı:

KAZA YAPARAK ALINDI EFENDİM

82330 : Merkez acil

Merkez : 82330 dinliyorum

82330 :Şu anda bir araba takip ediyoruz. Smyrna Meydanı’ndan Bayraklı Meydanı’na doğru gidiyoruz. 35 AL 9203 Manas Bulvarı’na geri döndü efendim. Dur ikazımıza uymuyor.

82347: Takip ettik biz de geçiyoruz. 347 anlaşıldı mı?

82329: Egmk kavşağını alın

82330: Merkez araba Ozan Akay’dan Bayraklı istikametine doğru gidiyor. 82339 size doğru geliyor. Sizin istikamete döndü araç.

82339: Takip ettik bizde çok yakınız efendim

82330: Merkez Smyrna Meydanı’na döndü

82338: Anlaşıldı merkez. Araç şu anda Manas Bulvarı’na girdi. Sultançiftliği’ne doğru gidiyor.

Merkez : Manas Bulvarı’ndan Sultançiftliği istikametine ekipler duyarlı olun

82329: Ben şu anda aradayım efendim.

Merkez : Anlaşıldı araç size doğru geliyor. Set yaparsanız uygun olur. Hızlı geliyor dikkatli olun tamam

82310: Anlaşıldı Egemak kavşağını kesmiş bulunuyoruz (Anonslar çakışıyor)
Kaza yaptı. Araçtan indiler, kaçıyorlar efendim. Şu anda malum yerde 6 ekibimiz var: 82333-39-30-48-329-34

82338: Şahıslar yaralı. Ambulans gerekiyor.

Merkez : Tam olarak kontrol edin. Kaçan şahıs var mı?

82338: Efendim üç şahıs direksiyon başındaki ağır yaralı diğer iki şahısı aldık efendim. Ambulans ve trafik ekibi...

82320: Merkez takip edildi mi efendim. Manas Bulvarı üzerinde, 3 şahıs biri yaralı olarak görülüyor. Kaza yaparak alındı efendim

Merkez : Doğru efendim doğru takip ettim. Trafik ekibini sevk ettim olay yerine.

82338: Merkez idaresine haber verseniz iyi olur. Elektrik direği devrildi tamam.

Merkez : Anlaşıldı TEDAŞ’a bilgi veriyorum tamam. Bir elektrik dreği devrildi. Teller koptu.

82310: Elektrik direği ile ağacı devirdi. Şöför yaralı şu anda.

Kaynak: Akşam / Cumhur ERKEK