BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55

Baraj da yok beka sorunu da yok!

Kemal Kılıçdaroğlu ülkede bir beka sorunu olmadığını söylüyor. Sonra, "Eğer bir beka sorunumuz varsa bu senin suçun. Çünkü ülkeyi 17 yıldır sen yönetiyorsun" diyerek Erdoğan'ı suçluyor.

Kemal Kılıçdaroğlu ülkede bir beka sorunu olmadığını söylüyor. Sonra, "Eğer bir beka sorunumuz varsa bu senin suçun. Çünkü ülkeyi 17 yıldır sen yönetiyorsun" diyerek Erdoğan'ı suçluyor.

Onun ağzından bu sözü dinleyenler de "E, ama adam haklı birader. Eğer bu ülkede bir beka sorunu varsa, bu 17 yıldır ülkeyi yöneten Erdoğan'ın suçu" diyerek hak veriyor.

Acaba gerçekten böyle mi?

Müsaadenizle filmi biraz geriye sarıp, süzme salakların dahi anlayabileceği basitlikte anlatacağım bu beka meselesini...

Merak etmeyin, çok eskilere gitmeyeceğim. Sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği 17 yıllık dönem içinde neler yaşadığımızı anlatmakla yetineceğim.

AK Parti'nin göreve geldiği günden itibaren Türkiye pek çok kez beka sorunu yaşadı.

Tek tek sayayım...

Bu ülke geçmiş yıllarda bir "e muhtıra" gördü. Bir zamanlar darbe yaptıklarında Amerika'nın, "Bizim çocuklar başardı" diye övündüğü kimi darbeci paşalar, yeni bir darbe planlayarak ülkeyi bir kez daha Amerika'nın ve batının sömürgesi haline getirmek istedi.

Bu bir beka sorunuydu ancak, darbe bildirisine direnen Erdoğan oyunu daha başlamadan sona erdirdi. 

Devam ediyorum.

6-8 Ekim olaylarında "Serhildan" ilan ederek ülkenin Güneydoğu Bölgesi'ni işgal girişimi başlatan terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantısı olan HDP'liler, ülkenin bekası için ciddi bir tehdit oluşturdu. 

Türkiye bu beka sorununu da Erdoğan döneminde ve Erdoğan'ın iradesi sayesinde bertaraf etti.

Sonrasında yaşanan hendek ve çukur savaşları, ülkenin bir beka sorunuyla karşı karşıya olduğunu tekrar hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye, gerek 6-8 Ekim olaylarını, gerekse hendek ve çukur savaşı başlatan tüm teröristleri toprağın altına gömdü. 

Devam...

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi, ülkemizin elimizden kayıp gitmek üzere olduğunun en büyük deliliydi. NATO ve Amerika'nın bu darbe ve işgal girişiminde nasıl rol aldığını en geri zekâlı olanı bile anladı. 

Hani birileri tankların arasından sıvışıp kaçarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bizler ölümüne, ölümüne" diyerek bir kez daha tarihi bir rol üstlendi ve beka sorununu bertaraf etmeyi başardı. 

Kesmediyse bir örnek daha vereyim.

Yanı başımızda bir terör devleti kurulmak isteniyor. Amaçları, Suriye ve Orak'ın bir bölümünü, Türkiye'nin ise Güneydoğu Bölgesi'ni işgal edip "Büyük Kürdastan"ı kurmak olan bu teröristlere Amerika 3 yıldır mühimmat yağdırıyor. 

Erdoğan liderliğindeki Türkiye, sınırları içindeki teröristlere uyguladığı tarifeyi bu teröristlere de uyguladı ve tamamını toprağın altına gömdü.

Gömmeye de devam ediyor.

Dikkat ederseniz Gezi'yi, 17/25 Aralık'ı ve son aylarda yaşanan ekonomik suikastları saymıyorum. 

Demek ki neymiş?

Bu ülke tarihin her döneminde beka sorunu yaşamış, yaşamaya da devam ediyor. Geçmişte, ülkesinin bekası için canını ortaya koyan Adnan Menderes ve Turgut Özal gibi liderler, içimizde olup yanımızda olmayanlar tarafından ortadan kaldırılmış.

En son ülkesinin bekası için çabalayan bir Erbakan çıkmış, onu da "Şeriat geliyor, laiklik gidiyor" diyerek post modern darbe ile indirmişler. Ve her seferinde ülkeyi, ülke için beka sorunu oluşturanların ellerine altın tepside sunmuşlar.

Ve şimdi bir adam çıkmış, "Bu ülkede bir beka sorunu yoktur" diyor. Evet, katılıyorum! Bu ülkede bir beka sorunu yok. Zaten Hatay'da yapılmış 6 tane baraj da yok di mi?

Huuuu!

Erdoğan "beka sorunu var" derken senin, eline geçen ilk fırsatta bu ülkeyi birilerine peşkeş çekeceğinden bahsediyor adamım, anlamıyor musun?

Beka sorununu oluşturan bizzat sensin, sen!

PKK ile, HDP ile, Fetö ile iş tutan sensin. YPG'yi terör örgütü olarak görmeyen, çukur savaşına girişenleri, "Hendekçi arkadaşlar" diye kutsayan sensin.

Terör örgütünün siyasi partisine baraj atlatan sensin!

Fetö'nün ağzıyla konuşan, "Onlar masum insanlar. Biz göreve geldiğimizde hepsi dışarı çıkacak" diyen sensin. 15 Temmuz gecesi ülkesini savunanlara katil, ülkeyi ele geçirmek isteyenlere "Mehmetçik" diyen sensin. 

Avrupalı liderlere gidip, "Gelin ülkemize el koyun, bizi bu adamdan kurtarın" diye yalvaran sensin. "Türkiye güvenli bir ülke değil. Bizim ülkemize gelmeyin" diyerek bizi Avrupa'ya karalayan sensin!

Terör örgütü ile ilişkili olduğu ortaya çıkan 300 küsur teröristi ya da terörist sempatizanını kendi belediyelerine sokuşturmaya çalışan sensin! Sen bu toprakların adamı değilsin ki senin için beka sorunu olsun. Senin partin bu ülkenin partisi değil ki beka endişesi yaşasın. 

Erdoğan bu kez seni ve birlikte iş tuttuğun uğursuz vatansız hainlerini bertaraf etmeye çalışıyor hala anlamadın mı?

Sana göre beka sorunu olmaması normal, çünkü sorunun bizatihi kendisi sensin!