BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Banker Bilo filmi gerçek oldu!

İlyas Salman ile Şener Şen'in ünlü Banker Bilo filmi Antalya'da gerçek oldu.

Abone ol

Şener Şen ile İlyas Salman’ın başrolünde oynadığı ”Banker Bilo” filmi gerçek oldu. Almanya'ya yasa dışı yollardan götürmek vaadiyle kandırılan çoğu yabancı uyruklu 40 kaçak yolcu, ''Almanya'' denilerek Antalya'nın Gazipaşa ilçesi yakınlarına bırakılıp kaçıldı.

Gazipaşa ilçesinin Kırahmetler köyü yakınlarında D-400 karayolu kenarında çeşitli ülkelere mensup, bir grup insanı gören köylüler jandarmaya bilgi verdiler.

Jandarma ekipleri, 18'i Burma, 5'i Suriye, 13'ü Afganistan, 1'i uyruklu, 3'ü Cizre nüfusuna kayıtlı Türk vatandaşını yol kenarında beklerken buldu.

Zeytinada Jandarma Karakoluna götürülen 16'sı çocuk, 9'u kadın olduğu bildirilen kaçak yolcular ilk sorgularında, İstanbul'da tanıştıkları bazı kişilerle, kendilerini Almanya'ya yasa dışı yollardan götürmeleri karşılığında anlaştıklarını söylediler. Kaçaklar, İstanbul'dan iki minibüsle yola çıktıklarını, anlaştıkları kişilerin sabah saatlerinde, ''Burası Almanya. Siz bir süre burada bekleyin, biz size ekmek ve yemek getireceğiz'' diyerek ortadan kaybolduklarını anlattılar.

Jandarma yetkilileri sorgulanan kaçaklardan 32'sinin Türkiye'de oturma izinlerinin bulunduğunun anlaşıldığını, 8 kaçağın ise yasa dışı yollardan Türkiye'ye girmiş olabileceklerini belirttiler. Jandarma karakolunda tutulan kaçakların sorgularına devam ediliyor.

BANKER BİLO FİLMİ

1980 yılı yapımı Yavuz Turgul ve Sadık Şendil’in senaryosunu yazdıkları ”Banker Bilo” filminde uyanık ve üç kağıtçı karakteri canlandıran Maho (Şener Şen), tarım işçisi Bilo (İlyas Salman) ve arkadaşlarını bir kamyon kasasında kaçak olarak, Almanya’ya götürmek için para karşılığı anlaşıyordu.

Filmin bir sahnesinde kamyondan inen Maho, Bulgar gümrüğündeki görevlilerle konuşuyor gibi ”das is karpuz, komşi” diye kamyon kasasındakileri ikna etmeye çalışıyordu. Sonunda da İstanbul’un bir semtinde, ”İşte burası Münih” diyerek, kaçakları bırakarak, ortadan kayboluyordu.