BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bankayı soyup otobüsle kaçtı

Adana’da güvenlik görevlisini silahla etkisiz hale getirdiği bankanın şubesinden 80 bin TL alan sarhoş soyguncu, olay yerinden halk otobüsün...

Abone ol

Adana’da güvenlik görevlisini silahla etkisiz hale getirdiği bankanın şubesinden 80 bin TL alan sarhoş soyguncu, olay yerinden halk otobüsüne binerek kaçtı. Polis, halk otobüsünden inip ara sokaklarda izini kaybettiren maskeli soyguncuyu arıyor.
Alınan bilgiye göre, merkez Sarıçam ilçesi, Kozan Yolu Caddesi üzerindeki bir bankanın şubesine saat 16.45 sıralarında gelen ve alkollü olduğu belirtilen bir kişi, özel güvenlik görevlisini başına silah dayayıp etkisiz hale getirdi. Güvenlik görevlisinin silahını da alan soyguncu yanında getirdiği poşete 80 bin TL konulmasını istedi. Bankadaki görevlilerin getirdiği para dolu poşeti alan soyguncu, maskesini çıkarıp banka şubesinin karşısına geçti. Balcalı-Buruk hattında sefer yapan halk otobüsüne binen soyguncu, PTT Evleri Mahallesi Yeşil Bulvar üzerinde inip ara sokaklarda izini kaybettirdi.
Bu arada, bankanın soyulduğu ihbarını alan polis, olay yerine gelerek inceleme başlatırken, soyguncunun bindiği halk otobüsünü de PTT Evleri Mahallesi’nde durdurup Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürdü. Polis, halk otobüsünde inceleme yaptı.
Ekipler, maskeli, silahlı ve sarhoş olduğu bildirilen soyguncuyu yakalamak için PTT Evleri Mahallesi ile çevredeki mahallelerde çalışma başlattı.
Halk otobüsü şoförü Aydın Yıldırım, bankayı soyduğunu öğrendiği kişinin banka şubesinin karşısında el kaldırdığını ve durduğunu belirterek, "Bindi, PTT Evleri Mahallesi’ne geldiğimizde ineceğini söyledi. Sarhoştu, her halinden belli oluyordu. Üzerinde ceket vardı. Ceketinin altında bir şey sakladığı belli oluyordu. İndikten 5 dakika sonrada bizi polis durdu. Bankayı soyan kişinin bizim otobüse bindiğini söyledi. Otobüste şimdi inceleme yapılıyor" dedi.
(İHA)