BIST 10.711
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.531,79
HABER /  DÜNYA

Torunumun bir ismi Ali olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem iftarının ardından konuştu. Konuşmasında sık sık kardeşlik, birlik mesajı veren Erdoğan, "Torunumun...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem iftarının ardından konuştu. Konuşmasında sık sık kardeşlik, birlik mesajı veren Erdoğan, "Torunumun bir ismi Ali olacak" dedi.
Başbakan Erdoğan, Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı’nın düzenlediği Muharrem orucu iftar yemeğine katıldı.
Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:
"Hz. Hüseyin hepimizin kahramanıdır. Bizin ortak mirasımızdır birlik sebebimizdir. 1374 yıldır yüreklerimizde hiç dinmeyen sızı tüm Müslüman aleminin ortak sızıdır. Hz Ali, Hüseyin üzerinden üretilen her tefrika onların aziz ruhlarını incitmiştir. Benim bir kayınbiraderim Hasan, diğer kayınbiraderim Hüseyin, şimdi bir torunum geliyor isminin bir tanesi Ali olacak. Birileri camilere gidip bombayı patlatıyor. İster cami, kilise havra Budist tapınağı olsun ibadet eden insanların katletmek meşru görülebilir mi? Biz yeni Kerbelalar görmek istemiyoruz. Pakistan, Afganistan, Lübnan, Irak, Yemen’de camilerde bombaların patlatıldığını duyduğumuzda elimiz ayağımız çözülüyor kollarımız yana düşüyor ve o zaman dertleniyoruz. Müslümanın Müslüman’a kıydığını işittiğimizde inanmak istemiyoruz. Hangi mezhepten olduğunun hiç bir önemi yok masum kardeşinin canına kast eden yezidi sevindirmiş Hz Hüseyin’i üzmüştür. Kerbela zulme direniş sebat dersidir. Bize kanla verilmiş birlik dersidir. Bu ateşi söndürmek zorundayız. Tüm İslam coğrafyasında sen ben davasını bir kenara bırakmalıyız. İstiklal Savaşı’nı hep birlikte verdik. Bu topraklar üzerinde yaşayan nefes alan her bir ferdin ortak değerleri üzerine inşa edilmiştir. Hiç bir meselemiz çözümsüz değildir. Yeni Kerbalaların yaşanmasına çalışanlar var. Bu kışkırtmaların hiçbiri bizi birbirimize hasım eylemedi. Bundan sonra da başarılı olamayacaklar. Bir çatışma çıkarmak için ortaya konulan tüm kışkırtmalar hayır duasıyla bozuldu. Konuşacağız anlaşacağız. Her meselemizi birlikte aşacağız. Bir olacağı iyi olacağız diri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız."
(İHA)