BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Bankaların uyanıklığına bakın!

Hesap işletim ücretinin iadesini isteyen tüketiciye banka öyle bir teklifte bulundu ki...

Abone ol

Hesap işletim ücretinin iadesini isteyen tüketiciye bankanın teklifi “Bankanın 6 adet ürününün kullan kesinti yapmayalım” oldu.

Bazı bankalar müşteri hesaplarına hesap işletim ücretini farklı dönemlerde yansıtıyor. Bazı bankalar müşterilerine hesap işletim ücretinden muafiyet sağlamak için kimi tekliflerde bulundular.

F.D.’nin Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdiği şikayetinde bankanın hesap işletim ücretinin yansıtılmaması adına bankanın 6 adet ürününü satın alma teklifi sunduğunu kaydetti.

HESAP İŞLETİM ÜCRETİNE DE TEKLİF GELDİ

Tüketicilerin büyük bir kısmının en hassas olduğu konulardan birisi olan hesap işletim ücretleri bankalar ile tüketiciler arasındaki tartışmaları yeniden alevlendireceğe benziyor.

Hesap işletim ücretini ödemek istemeyen tüketici bankanın teklifi üzerine şok oldu. İşte banka ile tüketici arasında yaşanan diyalog şöyle yansıdı:

“Banka tarafından hesabımdan kesilen hesap işletim ücretinin neticesinde kendilerine mail attım. Kesilen tutarın iadesini talep ettim. Onlarda bana bankalarının 6 adet ürününü kullanmam karşılığında bir daha böyle bir kesintinin olmayacağını ancak kesilen tutarın iade edilemeyeceğini söylediler. Zaten halihazırda 5 adet ürünü kullanıyormuşum neden kesinti yapılmadan tarafım uyarılmadı. Burası garibime gidiyor. Neden bu firma kampanyalar hakkında tarafıma sms’ler gönderirken bu konu hakkında da bilgilendirme veya uyarı mahiyetinde bir sms göndermedi. Tarafımdan tahsil edilen hesap işletim ücretinin tarafıma iadesini istiyorum.”