BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Bankalardan kredi kartı tehditi!

Tüketiciler bankalardan yakasını kurtaramıyor. Bir banka müşterisi başına gelenleri bakın nasıl anlattı...

Abone ol

Tüketiciler en çok bankaların kendilerinden talep ettiği kredi kart aidatı ve hesap işletim ücretlerini hakem heyetlerine taşıyorlar.

Bankalar hakem heyetlerine gelen davaların artması ile bu durumu engellemek için kendilerince bir yöntem geliştirdiler.

BAŞVURUNU ÇEKMEZSEN KARTINI BLOKE EDERİZ

Kredi kartı ekstresinde yıllık kredi kartı aidatının kesildiğini gören Y.S. kart aidatını geri alabilmek için İstanbul Üsküdar Hakem Heyeti’ne başvurdu. Asıl şikayet ise bundan sonra başladı.

Şikayetçi banka ile yaşadığı ilginç olayı sikayetvar.com’a gönderdiği şikayetinde şöyle dile getirdi:

“Banka kullandığım kredi kartıma yıllık kredi kartı aidatı kesti. Kredi kartı alırken ben kart aidatı istemediğimi belirtmiştim ve onlarda alınmayacağı teminatında bulunmuşlardı. Kredi kartı hesap özetimi incelediğimde ise adeta şok oldum. Bankayı iade için aradım kabul etmediler bende kart aidatını geri alabilmek için Üsküdar Hakem Heyeti’ne başvurdum. Başvuru yaptıktan sonra bankadan bir yazı geldi. Bankadan gelen yazıda ‘Hakem heyetine başvurunuzu geri çekmez iseniz kartınız bloke edilecektir: Kartınızın bloke olmaması için kart aidatınızı ödeyiniz: Hakem heyetine başvurunuzdan vazgeçmeyi kabul ediyorsanız vazgeçtiğinizi belirten bir faks gönderiniz’ yazıyordu. Tüm harcamalarımı kredi kartımdan yaptığım için ve bloke olursa tüm borcu bir anda ödeyemeyeceğim için vazgeçtiğimi belirttim. Bankanın tehdidi ile hukuk mücadelemden vazgeçtim.”

BANKANIN İKİNCİ TEHDİTE ŞOK ETTİ

Kredi kartı aidatı için hakem heyetine başvurmaktan vazgeçen Y.S. bankanın kendisine gönderdiği ikinci yazı ile şaşkına döndü.

Banka bu sefer yıllık aidatının alınmaması için en az 2 faturanın otomatik ödeme talimatı verilmesini söyleyerek zorla işlem yapmaya çalıştılar.