BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.492,17
HABER /  GÜNCEL

Bank Asya eski müdürü: Yargıya gidilecek

TMSF'nin yönetimine devraldığı Bank Asya'nın eski genel müdürü Ahmet Beyaz, işlemin "hukuken sorunlu" olduğunu söyleyerek yargıya gidileceğini söyledi. Bankanın önünde hâlâ çevik kuvvet polisi dururken, çalışanlardan başkası içeri alınmıyor.

Abone ol

Dün Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetimi devralınan Bank Asya'nın görevden alınan Genel Müdürü Ahmet Beyaz, durumun yargıya taşıanacağını söyleyerek, "Bir yıldan beri linç kampanyasına maruz bırakıldık" dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre Beyaz, bankaya el konmanın söz konusu olmadığını, yönetimin değiştiğini söyledi ancak işlemleri "hukuken sorunlu" olarak niteledi. Beyaz, "Ülkemizdeki bir yıldır yaşanan akıl tutulmasıyla Türkiye'nin en büyük katılım bankası her gün ayrı bir hukuksuzluğa maruz kaldı" diye konuştu.

Beyaz, Bank Asya'da hiçbir mağduriyet yaşanmayacak, diye konuştu.

Bankada kimlik kontrolü

Dün yönetimine el konan bankanın sokağı basında yer alan haberlere göre halen polis tarafından barikatlarla kapatılmış durumda. İçeriye çalışanlar dışında kimse alınmazken, çalışanlar da kimlik kontorlünden sonra içeri bırakılıyor.

TMSF'nin yönetimi devralmasının ardından genel müdür vekili olarak atanan Aydın Gündoğdu da yeni atanan yönetim kurulu üyeleri ile gece bir açıklama yaptı.

Genel müdürlük binasında konuşan Gündoğdu, "Burası bir katılım bankası. Katılım bankası belli prensiplerle yürüyen bir bankacılık. O anlamda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Katılım bankacılığı konusunda en hassas şekilde davranacağımızı hepinizin bilmesini istiyorum" dedi.

Salı akşamı Bank Asya'da imtiyazlı hisse sahiplerinin payları Gerekçe ise, bankanın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) şeffaflık ilkelerini ihlâl etmesi.

Bank Asya'nın yönetim kurulunu oluşturan imtiyazlı hisse sahiplerinin gerekli nitelikleri taşıyıp taşımadığını gösteren belgelerin zamanında BDDK'ya iletilmediği ifade edildi.

Anadolu Ajansı TMSF'nin el koyduğu pay oranının imtiyazlı hisselerin yüzde 63'ü olduğu bilgisini geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bank Asya'yı 'Paralel yapının bankası' olmakla suçlamıştı.

Bank Asya'nın Borsa İstanbul'da işlem gören yüzde 54'lük payı gözaltı pazarında tutuluyordu.