BIST 10.044
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.400,24
HABER /  DÜNYA

Batıyı endişelendiren adım atılıyor

Rusya ve Türkiye'nin yakınlaşmasında yeni bir adım atılıyor. Erdoğan bu kez Rusya'da Putin'le buluşuyor

Abone ol

Batı dünyasının endişelenmesine neden olan Rusya Türkiye yakınlaşmasında yeni bir idam atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Başkenti Moskova'ya giderek Putin'le biraraya gelecek.

Putin'in geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye yaptığı ziyaretinde AB'ye gaz akışını sağlayacak olan Güney Akımı projesini iptal ederek, Erdoğan'la Türk Akımı projesine imza atmasının ardından sürpriz bir gelişme daha yaşandı. Türkiye’nin Rusya Büyükelçisi Ümit Yardım, Rus ve Türk liderler arasındaki görüşmenin bu yıl, Rusya’da gerçekleşmesini beklediklerini bildirdi.

TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ AÇIKLADI

Basın toplantısı düzenleyen Türkiye’nin Rusya Büyükelçisi Ümit Yardım, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki üst düzey görüşmenin geçen yıl Ankara’da yapıldığını hatırlatarak, bu yıl da benzer bir görüşmenin gerçekleşeceğini ifade etti. Yardım, liderlerin bu kez Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmesini beklediklerini belirtti.

Başkan Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Aralık 2014'de Ankara’da bir araya gelmişti. Baş başa görüşme, planlanandan yaklaşık üç kat daha uzun sürmüştü. Görüşmede, Suriye’deki krizin çözümü ve Ukrayna’daki gelişmeler ele alınmıştı.

Putin’in Türkiye ziyareti sırasında, Karadeniz üzerinden Türkiye’ye yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edileceği de duyurulmuştu. Putin, Türk mevkidaşıyla görüşmesinin ardından, Güney Akım’ın iptal edilerek hattın Türkiye’ye yönlendirileceğini açıklamıştı. Yeni proje, resmi olarak açıklanmasa da, "Türk Akımı" ismiyle anılmaya devam ediyor. (Sputnik)