BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bank Asya 1. Lig için nefesler tutuldu

Bugün saatler 14.00'ü gösterdiğinde nefesler tutulacak, oynanacak son maçların ardından herşey belli olacak

Abone ol

Bank Asya 1.Lig'de beklenen an geldi, çattı. Bugün saatler 14.00'ü gösterdiğinde nefesler tutulacak, oynanacak son maçların ardından herşey belli olacak.

Çaykur Rize, Ordu, Tavşanlı, Boluspor ve Erciyes Play-Off için sahaya çıkacak. Adanaspor, Akhisar, Güngören Belediye, Altay ve Kartal ise ligde kalmak için savaşacak.

20 Ağustos 2010'da başlayan Bank Asya 1.Lig'de normal sezon bugün oynanacak son maçların ardından tamamlanacak. Samsunspor ve Mersin İdman Yurdu'nun ilk ikiden Süper Lig'e çıktığı Bank Asya'da, Play-Off hattı ile Diyarbakır'ın ardından düşecek son takım saatler 16.00'yı gösterdiğinde belli olacak. İlk 6 yarışında Çaykur Rize, Ordu ve Tavşanlı Linyit bir adım önde. Alt tarafta ise Adanaspor avantajlı durumda. Ancak sürprizlerin ligi Bank Asya'da her an her şey olabilir. Kısacası kalbi olan bu maçları izlemesin!

Boluspor-Kartal

Haftanın en kritik maçlarından biri Bolu Atatürk Stadı'nda oynanacak. Yarenler Play-Off hedefi doğrultusunda 3 puan almak zorunda, Kartal ise düşme korkusunu yakından hissediyor. İstanbul ekibi mutlaka kazanmak istiyor. Boluspor'un yıldız futbolcusu Fabiano Oliveira dün şok bir şekilde takımın kampını terk ederken, Kırmızı-Beyazlılar'da Cemil Vatansever kart cezalısı. Kartal'da yönetim kesenin ağzını açtı. İstanbul temsilcisi kümede
kalırsa, futbolculara 25'şer bin TL prim verilecek.

Tavşanlı-Akhisar Bld.

İç sahanın namağlup tek takımı olan Tavşanlı Linyitspor, Bolu ve Kayseri Erciyes'in kaybetmesi durumunda direkt olarak Play-Off'a kalıyor. Ya da Kütahya ekibi 3 puana uzanırsa, rakiplerinin durumuna bakmadan işi bitiriyor. Düşme hattındaki rakiplerinden Kartal ve Altay'ın kazanma ihtimalini göz önünde bulunduran Akhisar Belediyespor ise her şeye rağmen galibiyeti hedefliyor, stres yaşamak istemiyor. Konuk takımda Costa Lima ve Burak Akyıldız cezalı. Tavşanlı ise tam kadro olarak sahaya çıkacak.

Giresunspor-K.Erciyes

Son haftalarda üst üste kazandığı maçlar sonucunda düşme potasından çıkıp orta sıralara yükselen Giresun, iddiasının olmadığı karşılaşmada Kayseri Erciyes'i konuk edecek. Az da olsa Play-Off şansı bulunan Kayseri temsilcisi, kazanıp rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek. Tavşanlı kalır, Bolu ise berabere kalırsa Erciyes üçlü averajdan Play-Off'a kalıyor. Giresun'da Onur Nasuhoğulları cezalı, Erciyesspor'da ise önemli bir eksik bulunmuyor.

PLAY-OFF HATTI

Play-Off hattındaki yarış adeta nefesleri kesiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 3-1'lik Samsunspor galibiyetiyle ilk 6 arasına kalmayı matematiksel olarak garantiledi. Ancak ortada hâlâ 3 bilet var ve 5 aday takım... Adaylar arasında en şanslı ekipler Orduspor, Çaykur Rizespor ve Tavşanlı Linyitspor. Bu 3 ekip, kazanmaları halinde direkt olarak olarak Play-Off'a kalacaklar. Aynı şekilde Rize'ye, Samsun önünde alacağı 1 puan da yetiyor. Olası diğer sonuçlar halinde ise iş averaj hesaplarına kalıyor.

Öyleki 7. sıradaki Bolu'nun çıkması için üstündeki 3 takımdan birinin kaybetmesi gerekiyor. Erciyes'in Play-Off'a gitmesi için tek şansı, Bolu'nun berabere kalması Tavşanlı'nın ise kaybetmesi. Bu durumda üç takım aynı puana geliyor ve averaj üstünlüğü bulunan Kayseri ekibi 6. sıraya çıkıyor. Bolu ile Erciyes'in kaybetmesi durumunda, üstündeki ekipler hangi sonucu alırsa alsın, Play-Off'a çıkıyor.

Samsun-Çaykur Rize

Süper Lig'e çıkmayı ilk garantileyen takım olan Samsunspor, sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Her ne kadar bu karşılaşma Rizespor için önemli gibi gözükse de, ev sahibi takım en azından 1 puanı hedefliyor. Çünkü Mersin ile aynı puanda olan Samsun, ligi bu şekilde tamamlarsa 2. sıraya gerileyecek. Rizespor'a Play-Off için beraberlik de yetiyor, ancak Yeşil-Mavililer zafere uzanıp taraftarını mutlu etmek istiyor. Kritik 90 dakika öncesi Rize'de Evren ve kaleci Ramazan cezalı, Ersin'in ise sakatlığı var. Samsunspor'da ağrıları bulunan Billy Mehmet dışında eksik yok. Zorlu 90 dakika TRT 1'den yayınlanacak.

Denizlispor-Orduspor

Ligde hiçbir iddiası kalmayan Denizlispor, Ordu'yla kozlarını paylaşacak. Artık gelecek sezonun planlarını yapan Horoz, buna rağmen herhangi bir saha dışı iftiraya maruz kalmamak için as oyuncularıyla mücadele edecek. 51 puanla 4. sırada bulunan ve Play-Off yarışındaki pek çok rakibine karşı averaj olarak da üstünlüğü bulunan Mor-Beyazlılar'a beraberlik de yetiyor. Ancak Orduspor, galip gelip işi bitirme hedefinde. Son idmanını dün sabah yapan Karadeniz ekibinde sakatlığı bulunan Ali Çamdalı dışında eksik isim bulunmuyor. Öte yandan zorlu maç TRT Anadolu ekranlarından naklen yayınlanacak.

DÜŞME HATTI

Adanaspor-Altay

Kümede kalma yarışında en rahat takım olarak gözüken Adanaspor, taraftarı önünde Altay ile karşılaşacak. Alınan karara göre zorlu maça 500 kadar da İzmirli futbolsever gelecek. 1 puan alması halinde rakiplerinin sonuçlarına bakmadan kümede kalacak olan Adanaspor'da sakat olan Emre Aktaş ve Fahri'nin durumu belirsiz, Onur cezalı. Puan cetvelinde 16. sırada bulunan Altay ise mutlak zafer peşinde. Kazanıp, rakiplerinin alacağı sonuçları bekleyecek olan Ege temsilcisi, kaybetmesi halinde direkt olarak 2.Lig'e düşüyor. Altay'da bu maç öncesi önemli bir eksik yok.

Karşıyaka-Güngören Bld.

Yenilmesi halinde dahi Kartal veya Altay'dan birinin yenilmesi durumunda Bank Asya 1.Lig'de kalacak olan Güngören Belediyespor, formalite maçlarına çıkan Karşıyaka'nın konuğu olacak. Kritik mücadele öncesi İstanbul ekibinin en büyük handikapı, dış saha fobisi... 22. haftadan bu yana deplasmanlarda galibiyet yüzü göremeyen Güngören Belediyespor, Alsancak'ta Karşıyaka önünde tam kadro olacak. İzmir temsilcisinde Aykut Akgün, Tiago Bezerra ve Taha Yalçıner sarı kart cezalısı. Güngören Belediyespor, sakat Emrah dışında tam kadro. Bordo-Beyazlılar, 3 puan alıp sezonu mutlu tamamlamanın peşinde.

Tamamı saat 14.00'te başlayacak maçların programı şöyle:

Giresunspor-Kayseri Erciyesspor (Giresun Atatürk)

Samsunspor-Çaykur Rizespor (Samsun 19 Mayıs)

Denizlispor-Orduspor (Denizli Atatürk)

Adanaspor-Altay (Adana 5 Ocak)

TKİ Tavşanlı Linyitspor-Akhisar Belediyespor (Dumlupınar)

Diyarbakırspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (Diyarbakır Atatürk)

Karşıyaka-Güngören Belediyespor (Folkart Altay Alsancak)

Boluspor-Kartalspor (Bolu Atatürk)