BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,19
ALTIN 2.480,69
HABER /  DÜNYA

BANGLADEŞ’TE POLİS İLE RADİKAL İSLAMCI GRUP ÇATIŞTI

Bangladeş’in başkenti Dakka’da radikal İslamcı gruplar tarafından düzenlenen protesto gösterisinde çıkan çatışmada polis eylemcilere karşı b...

Abone ol

Bangladeş’in başkenti Dakka’da radikal İslamcı gruplar tarafından düzenlenen protesto gösterisinde çıkan çatışmada polis eylemcilere karşı biber gazı ve plastik mermi kullandı.
Güney Asya ülkesi Bangladeş’in başkenti Dakka’da bugün radikal İslamcı muhafazakar grup Hifazat e-İslam tarafından düzenlenen hükümeti protesto gösterisinde polis ile eylemciler arasında çıkan çatışmada, polisin eylemcilere karşı biber gazı ve plastik mermi kullanmak durumunda kaldığı bildirildi. Şeriat hükümlerinin anayasada yer almasını isteyen radikal İslamcı Hifazat e-islam grubu mensubu binlerce kişinin, başkent Dakka’ya giden karayollarını kapatarak şehrin çevre yerleşim bölgeleriyle bağlantısını kestiği belirtildi. Hükümetten, İslamiyet’e hakaret edenlerin idamla cezalandırılması ile sosyal hayatta kadın ve erkek arasındaki ayrımcı uygulamaların artması talebinde bulunarak sokaklara dökülen binlerce kişi polise zor anlar yaşattı. Yer yer eylemcilerle polis arasındaki çatışmaların dozunun arttığı görülürken, başkent sokaklarına adeta bir savaş havasının hakim olduğu kaydedildi. Hükümetin ise protesto gösterileri karşısında net bir tavır sergileyip ’Bangladeş’in seküler bir demokrasi’ olduğunu belirterek radikal İslamcı grubun isteklerini reddettiği bildirildi.
(İHA)