BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bangladeşte kuş gribi yayılıyor

Bangladeş'te kümes hayvanları arasındaki kuş gribi hastalığının, tüm çabalara rağmen yayıldığı bildirildi.

Abone ol

Bangladeş'te kümes hayvanları arasındaki kuş gribi hastalığının, veterinerlik ve sağlık personelinin hastalığın kontrol altına alınması yönündeki tüm çabalarına rağmen yayıldığı bildirildi.

Balıkçılık ve Hayvancılık Bakanlığının bir sözcüsü, ülkenin güneyindeki Noakali, kuzeyindeki Gaybanda ve batısındaki Cessore bölgelerinde üç çiftlikte daha kuş gribi virüsü tespit edildiğini kaydetti.

Cessore ve Gaybanda bölgelerinin, Hindistan'ın kuş gribinin çok daha önce patlak verdiği Batı Bengal ve Assam eyaletlerine yakın olduğuna dikkat çekildi.

Yetkililer, Bangladeş'te H5N1 tipi kuş gribi virüsünün, yüzlerce veterinerlik ve sağlık yetkilisinin, hastalığın kontrol altına alınmasına yönelik sürekli çalışmalarına rağmen yayıldığını belirttiler.

Bangladeş'in başkenti Dakka yakınındaki 6 çiftlikte 22 Martta eş zamanlı ortaya çıkan kuş gribi salgınının ardından yaklaşık 77 bin tavuk itlaf edildi, yaklaşık 600 çalışana tedbir olarak ilaç tedavisine başlandı. Bangladeş'te insanlarda kuş gribine rastlanmadı.

Dünya genelinde 2003'ten bu yana 12 ülkede yaklaşık 300 kişiye kuş gribi virüsü bulaştı, 150'den fazla kişi hastalıktan öldü.

İnsanlarda kuş gribi vakaları genelde, hasta kümes hayvanlarıyla temas sonucu görüldü.

Sağlık uzmanları, virüsün mutasyona uğrayarak insandan insana geçen türe dönüşmesinden endişe ediyor.