BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  DÜNYA

’BANA BENİ SPORA GÖNDER’

Trabzon’da Osmanlı Boks Spor Kulübü tarafından başlatılan ‘Baba Beni Spora Gönder’ adlı proje hayata geçirildi. <br/>Trabzon Osmanlı Boks Sp...

Abone ol

Trabzon’da Osmanlı Boks Spor Kulübü tarafından başlatılan ‘Baba Beni Spora Gönder’ adlı proje hayata geçirildi.
Trabzon Osmanlı Boks Spor Kulübü tarafından başlatılan ve büyük ilgi gören ‘Baba Beni Spora Gönder’ isimli proje için spor salonuna bilgisayar sınıfı ve kütüphane açıldı. Gençlere küçük yaşta sporu sevdirmek ve spordan sonra ders çalışmayı, kitap okumayı aşılamak amacıyla hayata geçirilen projede gençler spor yaptıktan sonra yarım saat kitap okuyor. ‘Dumansız Hava Sahası’ ve ‘Baba Beni Spora Gönder’ adlı projelerle adından sıkça bahsettiren spor kulübünün bundan sonra farklı projelere de imza atacağı belirtildi.
Proje ile ilgili bilgiler veren Trabzon Osmanlı Boks Spor Kulübü Antrenörü Turgut Dereköylü, spor kulübünün kendi imkanlarıyla kütüphane açtığını belirterek, “İçişleri Bakanlığımız Dernekler Müdürlüğünün açtığı proje fonlarında kulüp olarak böyle bir projeye başvurduk. Projemiz kabul gördü. Bilgisayar sınıfı oluşturduk. Kendi imkanlarımızla beraber kütüphane oluşturduk. Burada çocuklarımıza boksun yanında bilgisayar eğitimi ve teorik dersleri de verebiliyoruz” dedi.
Gönüllü öğretmenlerin aracılığıyla gençlerin zayıf olduklarını derslerde yardımcı olduklarını kaydeden Dereköylü, “Beslenme ve boksun içindeki antrenman bilgilerini sinevizyonda göstererek başka bir antrenman şeklinde yapıyoruz. Çocuklarımıza zayıf oldukları derslerle alakalı arkadaşlar yardımcı oluyorlar. Şuana kadar çocuklarımız başarılı bir şekilde ilerliyorlar. Umduğumuzu buluyoruz. Güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz, İnşallah daha güzel şeylerle yapacağız. Bu yola baş koyduk” şeklinde konuştu.
(İHA)