BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
HABER /  GÜNCEL

Balyoz’dan beraat etti demokrasi nöbeti tuttu

'Balyoz Davası' kapsamında 3 yıl 5 ay 15 gün tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden kurmay albay Yusuf Kelleli Antalya'da demokrasi nöbeti tuttu.

Abone ol

'Balyoz Davası' kapsamında 3 yıl 5 ay 15 gün tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden ve açtığı davada 1 milyon 55 bin lira tazminat kazanan, darbe girişimin ardından Antalya İl Jandarma Komutanlığı’na atanan Kurmay Albay Yusuf Kelleli eşi ile birlikte demokrasi nöbeti tuttu.

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Antalya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül'ün yerine, Kurmay Albay Yusuf Kelleli atandı.

Kurmay Albay Kelleli, 'Balyoz Davası' kapsamında 3 yıl 5 ay 15 gün tutuklu yargılandıktan sonra beraat etmişti. Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı maddi ve manevi tazminat davasında Kurmay Albay Kelleli'ye, 225 bin lirası maddi, 830 bin lirası ise manevi olmak üzere toplam 1 milyon 55 bin lira tazminat ödenmesi kararlaştırıldı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Antalya’da da devam eden demokrasi nöbetine elinde Türk bayrağı ile Antalya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yusuf Kelleli ve eşi de katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yüzlerce kişi ile nöbet tutan Kelleli, kendisi ve ailesinin de Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'ndan (FETÖ/PDY) çok zarar gördüğünü söyledi.

Balyoz Davası kapsamında 3,5 yıl hapis yattığını aktaran Kelleli, “Dolayısıyla bu pislikleri, bu hainleri içimizden de milletin içinde de Türk Silahlı Kuvvetleri içinden de Jandarmanın içinde de temizleyeceğiz. Canımız, kanımız pahasına temizleyeceğiz. Jandarmanın dün de bugün de devletin emrinde olmaya devam edecektir” dedi.