BIST 10.895
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.507,25
HABER /  GÜNCEL

Balyoz'da iki general daha tutuklandı

Balyoz soruşturması kapsamında Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın tutuklandı.

Abone ol

İnternet Andıcı'ndan yakalama kararı olan Adana 6. Kolordu Komutanı Korg. Mehmet Eröz dün tutuklanarak Hasdal'a gönderildi. Aynı saatlerde Balyoz savcıları da Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın için tutuklama istedi. Eraydın, Hasdal'daki 51'inci general oldu.

İnternet Andıcı Davası'nda hakkında yakalama kararı çıkarılan Adana 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Eröz, "Onur kırıcı olan suçlamaları asla kabul etmiyorum. Hiç bir zaman hukuksuz bir yapılanmanın içinde yer almadım. Korgeneral olarak TSK içinde görev yapmaktan başka hiç bir örgüt içinde olmadım" dedi. Eröz'ün avukatı İlkay Sezer "Tutuklama kararı verirseniz, müvekkilimin tüm kariyeri bitecektir. Suriye hududundaki tek kolordunun komutanı olmasını da dikkate alarak kararınızı verin" diye konuştu. İnternet Andıcı davasında tutuklu sayısı Eröz ile birlikte 11'e yükseldi.

Korgeneral Mehmet Eröz Merkez Komutanlığı'na bağlı bir araçla Silivri'deki duruşma salonuna getirildi. İnternet Andıcı davası kapsamında hakkına yakalama kararı çıkarılan Korgeneral Mehmet Eröz Birinci Ergenekon davasının duruşması için Silivri'de bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar yüzüne okunarak tutuklandı. Mahkeme Birinci Ergenekon davasına verdiği ara sırasında tutukladı. Korgeneral Eröz kimlik tespiti sırasında 2 çocuğu olduğunu, aylık gelirinin ise 5 bin 500 olduğunu söyledi.