BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.399,11
HABER /  GÜNCEL

Balyoz davası için konferans salonu

Balyoz davasında aldıkları mahkumiyet kararı Yargıtay tarafından bozulan 88 sanık, salı günü hakim karşısına çıkacak. Davanın görüleceği Kar...

Abone ol

Balyoz davasında aldıkları mahkumiyet kararı Yargıtay tarafından bozulan 88 sanık, salı günü hakim karşısına çıkacak. Davanın görüleceği Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nın konferans salonu dava için hazırlanıyor.
Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesiyle görevli özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından, Balyoz davasında aldıkları mahkumiyet kararı Yargıtay tarafından bozulan 88 sanığın dosyası Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti. 88 sanığın yargılanmasına Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 24 Haziran Salı günü başlanacak. Yargılamalar, Anadolu Adalet Sarayı’ndaki 450 kişilik konferans salonunda yapılacak. Konferans salonuna mahkeme heyeti için kürsü konulu. Ses sistemi de duruşmaya göre ayarlandı. İzleyiciler ve basın mensupları için balkon bölümünde yer ayrılırken, alt bölümde ise avukatlar, sanıklar ve müdahiller oturacak.
(İHA)