BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Balyoz avukatı hükümetten o paketi istedi

Balyoz davasının sanık avukatları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile görüştü.

Abone ol

Balyoz davası avukatları, hükümetten yeniden yargılama paketini süratle devreye sokması çağrısında bulundu. Avukatlar AYM önünde nöbet eylemine devam edeceklerini söylediler.

Balyoz davası sanık avukatları sanıkların bireysel başvurularının üzerinden 6 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen karar vermeyen Anayasa Mahkemesi önünde 'adalet nöbeti' tutuyor.

KILIÇ'TAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLER NOKTASINDA ÖZENLİ ÇALIŞMA SÖZÜ

Sanık avukatları Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile görüşme yaptıktan sonra gazetecilere açıklamada bulundular.

Görüşmeye katılan avukat Murat Ergün, "Sayın Başkana hassasiyetimizi doğrudan iletme fırsatı yakaladık. Başkanlığın da hak ve özgürlüklerin korunması noktasında bundan sonra da gerekli hassasiyeti ve özenli çalışmayı sürdürecekleri sözünü aldık.

EYLEME DEVAM

4. gününe giren nöbette bu eylem sebebiyle AYM’de sıkıntı olmadığı, içerde bu eylemin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirildiği, eyleme katılanların sayısının artması ve trafikte doğan gürültü sebebiyle mahkemenin fiziki çalışma koşullarının olumsuz etkilendiği tarafımıza bildirildi.
Biz de bunun üzerine eylemimizi özgürlükler kazanılıncaya devam ettirmeye ancak nöbetimizi ‘Adaleti sessizce bekliyoruz’ şeklinde sürdüreceğimizi bildirerek toplantıdan ayrıldık

Özgürlükler elde edilinceye kadar eylemlere devam edeceğiz. En azından bir anayasa mahkemesi başkanı medeni şekilde konunun taarflarıyla kısaca medeni görüşme cesareti yapmıştır. Sorumluluk sahibi olanlar adım atmalıdır. " diye konuştu.

ÇÖZÜM BEKLEDİĞİM YER HÜKÜMET KANADI

Avukat Şule Nazlı Erol da görüşme sonrası şunları söyledi:

"Asıl çözüm bekledğim yer hükümet kanadıdır. Bu dava bitikten sonra bu davada kullanılan delillerin sahte olarak üretildiğine yönelik açıklamalar vardır. Adalet Bakanı bize 1,5 ay önce yeniden yargılama paketini hazırlıyoruz diye söz vermişti. Bu davada kumpas kurulduğuna yönelik açıklamaları vardır. Ben öncelikle o açıklamayı bekliyorum. O paketin devreye sokulmasını istiyoruz. Eyleme sessizce devam edeceğiz. "