BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Baluken: Başbakana darbe yapıldı ama...

HDP'li İdris Baluken, Davutoğlu'nun Anayasa Komisyonundaki açıklamalarını eleştirdi. Baluken "Başbakan 'bana karşı yapılan darbeyi de gündemden düşürmek için HDP'yi vurmaya devam edeyim' dedi.

Abone ol

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulu ve Anayasa Komisyonunda yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Baluken, "Başbakan 'bana karşı yapılan darbeyi de gündemden düşürmek için HDP'yi vurmaya devam edeyim' anlayışıyla bu cümleleri sarf ediyor. MKYK toplantısında bir ilçe başkanını bile tayin edemeyecek bir darbe yapıldı kendisine. Sen önce HDP ile uğraşacağına bir kendine yapılan darbe ile ilgili ne düşünüyorsun onu açıkla" dedi.

KAVGAYA AK PARTİLİ VEKİLLER NEDEN OLDU

İdris Baluken, yaşanan kavgaları AK Partili milletvekillerinin neden olduğunu, onlar hakkında herhangi bir disiplin cezası olmadığını savunarak eleştirdi.

UMARIZ AK PARTİ GEREKEN UYARILARI YAPMIŞTIR

İdris Baluken, "Umarız bu hafta AKP grubu bu fedai takımıyla ilgili gerekli uyarıları yapmıştır ve meclis ve komisyon çalışmasının olması gereken düzende gitmesi için gerekli tedbirleri almıştır. HDP olarak ortaya çıkan görüntülerden memnun değiliz. Orada sözümüzle komisyon ve genel kurulda ne yapılmak istendiğini anlatmak istiyoruz. Meselenin dokunulmazlık değil rejim değişikliği olduğunu meclise darbe yapıldığını halkımıza meclis imkanlarıyla anlatmak istiyoruz.

KAVGA GÖRÜNTÜLER BİR ALGI OPERASYONU

AKP'nin linç saldırıları yapmasının temel nedeni bu. Saray eliyle mecliste yapılan bu darbe sürecini sarayın bir şubesi haline getirilmesini kamuoyu tartışmadı. Sadece o kavga görüntüleriyle tamamen algı operasyonlarıyla meseleye yaklaşan tartışma gündemleşti. Böyle bir gündemin oluşmaması için her türlü hassasiyeti göstereceğimizi i ifade ediyoruz. Tedbir alması gereken asıl merci AKP grubunun kendisidir" diye konuştu.