BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ballı Meclis maaşları duyanı şoke etti

Meclis'te ilkokul mezunu bir hizmetlinin maaşı duyanları şaşırtıyor. İşte o maaşı duyan sokağın tepkisi;

Abone ol
Meclis'te ilkokul mezunu bir hizmetlinin üniversitedeki bir profesörün maaşına denk gelmesi, Türkiye'yi kızdırdı. Kanal D'de yayınlanan bir röportaj ise kimsenin söyleyemediğini ekranda söyletti. 
 
Meclis'in yeni teşkilat yasasıyla danışman maaşları 4 bin 60, sekreter maaşı 3 bin 566, şoför maaşı da 3 bin 87 TL olmuştu. Yükselen bu maaşlar diğer kamu kurumlarında tartışma konusu olurken, aynı teşkilat yasasıyla siyasi parti grupları ile diğer birimlerde çalışan personelin maaşları arasında uçurum oluştuğu ortaya çıktı. 
 
Parti gruplarında çalışan ilkokul mezunu hizmetlinin maaşı net 3.890 TL oldu. Meclis'te diğer birimlerde aynı işi yapan hizmetliler ise 2.637 TL alıyor. 

BALLI MAAŞLAR MEDYANIN DA GÜNDEMİNDEYDİ

Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın Meclis personelinin maaşlarına ilişkin yaptığı açıklama gün boyu tartışıldı. Sokağın sesini ekrana taşıyan Kanal D muhabiri ise elinde mikrofon sokaktaki vatandaşa Meclis'teki ballı maaşları sordu.

İşte o röportajlardan biri var ki Türkiye'nin sesi oldu. Meclis'te çalışan ilkokul mezunu bir hizmetlinin yaklaşık 4 milyarlık maaşını duyan kadın, duyduğu maaş karşısında şaşırırken kamera karşısındaki tepkisi izleyenleri gülümsetti.