BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.440,80
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Balıkesirli 2 öğrenci Türkiye'nin gururu oldu

Balıkesirli 2 ilkokul öğrencisi, dünya çapında online düzenlenen Algoritma ve Kodlama Yarışması'nda 9 milyon 896 bin 9 çocuk arasından ilk 10'a girdi

Abone ol

Merkezi Finlandiya'da olan vakfın düzenlediği yarışmada, Petek Şalmanlı (10) dünya 4'üncüsü ve Bulut Erdemirburç (10) da dünya 7'ncisi oldu.

Çinli ve Japon yarışmacıların ilk üç dereceyi paylaştığı etkinlikte, Balıkesirli öğrencilerin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Ayvalık Şubesi öncülüğünde, Yazılım Mühendisi Gamze Oruç Altınok'tan aldıkları algoritma, temel kodlama, arayüz tasarımı, veri tabanı, java programlama eğitimlerinin sonucunda bu başarıya imza attıkları bildirildi.

Yarışmada 4'üncü olan Şalmanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu, önceleri doktor olmayı düşündüğünü ancak aldığı eğitimden sonra hedefinin robot doktorlar ve yazılımlarını yapmak olduğunu ifade etti.

Aynı yarışmada 7'nci olan Erdemirburç ise bundan sonraki hedefinin dünya birinciliği ve yazılım alanında eğitimine devam edip ülkesini gururlandıracak işlere imza atmak olduğunu söyledi.