BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,08
ALTIN 2.448,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Balıkesir maden zengini

Balıkesir Ticaret Odası, meclisteki maden yasasının Balıkesir için büyük önem taşıdığını açıkladı.

Abone ol

Açıklamada maden yasasının sınırlarının özellikle zeytinlikleri de içine alacak doğal hayatın daha derinliklerine doğru genişletilmesine çalışılırken bir yanda da söz konusu topraklar üzerinde yaşayanların bu gelişmelere karşı tezleri ile set çekmeye çalıştıklarına dikkat çekildi.

BTO başkanı Mahmut Yavuz, "Dikkatli bakıldığında Balıkesir için gerçekten önemli bir konu olduğu anlaşılmaktadır. Madenler mutlaka çıkarılmalı, ama çevre de mutlaka korunmalıdır" dedi.

BALIKESİR MADEN ZENGİNİ

BTO'nun açıklamasında Balıkesir'deki yer altı kaynaklarıyla ilgili yapılan araştırmanın sonucu da kamuoyu ile paylaşılıyor. Buna göre Balıkesir yer altı kaynaklarına bakıldığında 3 altın sahası, 3 antimuan sahası, 5 bakır-çinko-kurşun sahası, 2 civa sahası, 3 demir madeni sahası, 5 kaolin sahası, 3 kil sahası, 1 kireç taşı sahası, 1 krom sahası, 1 kükürt sahası, 3 manganez, 1 manyezit sahası, 1 molibden sahası, 3 perlit, 1 talk, 1 volfram, 2 vollastonit sahaları ile birlikte dünyanın çok önemli Bor rezervi, geniş linyit kömürü sahaları, Türkiye mermer rezervinin yüzde 30'unun üzerindeki bölümüne sahip. Tüm bu doğal kaynakların yanında Balıkesir'in her köşesinden termal zenginlik fışkırdığı, iİ genelinde 15'den fazla termal kaynak bulunduğu bildirildi.