BIST 10.471
DOLAR 32,59
EURO 35,06
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL

Balada yeni DEPREM!

Ankara yine deprem kabusu yaşadı. Gece yarısından sonra meydana gelen sarsıntı halkı sokaklara döktü.

Abone ol Ankara Bala‘da 5.5 şiddetinde deprem meydana geldi. Yürekleri ağıza getiren sarsıntı saat 01.47’de meydana geldi. Deprem, özellikle Çankaya, Sincan, Gölbaşı ilçelerinde kuvvetli biçimde hissedilirken, çevre iller de depremden etkilendi.

5.5 büyüklüğündeki sarsıntının hemen ardından saat 1.55'de bir sarsıntı daha kaydedildi. Artçı şok bu kez küçüktü. Sarsıntı 3.7 olarak ölçüldü. Bala halkı deprem kabusu ile sokaklara dökülürken, Kızılay bölgeye yeni çadır ve battaniye gönderdi.

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, "Korkulacak birşey yok. İlçede herşey normal" diyerek son durum hakkında bilgi verdi.

İlçede ilk belirlemelere göre büyük çaplı hasar ve can kaybı meydana gelmedi.


KRİZ MASASI KURULDU

Ankara'nın Bala ilçesindeki depremin ardından bölgeye gelen Ankara Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlığında kriz masası değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda, depremin ardından çevre köy ve kasabalardaki durumla ilgili değerlendirme yapan Ulusoy, jandarma ve sivil savunma birliklerinin hasar tespiti yapması için talimat verdi.

9 TANE ARTÇI DEPREM

Başkentte meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından 3.7 büyüklüğünde orta şiddette bir deprem daha kaydedildi.

Saat 01.55'te merkez üssü Ankara'nın Bala ilçesi olan 3.7 büyüklüğünde orta şiddette bir deprem daha kaydedildiği bildirildi.

Alınan bilgide, 01.47'den itibaren yaklaşık yarım saat içinde toplam 9 tane artçı deprem meydana geldiği ifade edildi.

Öte yandan, saat 01.47'de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin, gözlemsel şiddet skalasında "şiddetli" grubunda yer aldığı bildirildi.

KORKUTAN DEPREMLER

Merkez üssü Bala olan depremler, bir süreden beri devam ediyor. Kurban Bayramı'nın ilk günü de saat 11.48'de 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bugün meydana gelen ve 5,5 büyüklüğünde ölçülen depremden önce de saat 00.26'da 2,9 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.